Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman köylülerine ek gelir sağlayıcı tedbirler almaya bütün yurtta devam ediyor. Bu kapsamda Sinop Durağan’da önemli bir gıda ve sanayi bitkisi olan yabani zeytin (delice) aşılaması yapıldı. 

4 BİN ZEYTİN AŞILANDI
Sinop Durağan İlçesi, Yağbasan Köyünde delice (yabani zeytin) aşılamaları hızla devam ediyor. OGM tarafından yürütülen Zeytin Rehabilitasyon Uygulama Projesi kapsamında bu yıl programda yer almamasına rağmen vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda 100 dekarlık sahadaki 4 bin adet delice aşılandı. 


“DELİCELER ORMAN KÖYLÜMÜZE YILDA 40 BİN LİRA EK GELİR SAĞLAYACAK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, vatandaşlardan gelen taleplere teşekkür ederek “Zeytin, sağlık ve ekonomi açısından çok önemli bir gıda. Atıl durumda bulunan bakımsız ve verimsiz zeytinlikleri aşılayarak tabiatı canlandıracağız. Ayrıca bu zeytinler köylülere ek gelir sunarak milli ekonomiye ve refaha destek sağlayacak. Sinop’ta aşılanan ağaçların verim gücüne ulaşmasıyla orman köylümüze yılda 40 bin lira ek gelir sağlamasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Vitrin Haber