Sinop'ta olta balıkçıları bu seneki çinakop bolluğundan oldukça memnun. 

Özellikle Eylül ve Ekim aylarında kendisini gösteren çinakop balığının geçen seneye kıyasla oldukça fazla olduğunu söyleyen Sinoplu amatör balıkçı İlker Yalçın, “Sinop, Türkiye'nin en mutlu ili. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de deniz kıyısında yaşamamızdan kaynaklanıyor olsa gerek. Yoğun geçen mesai yorgunluğumuzu buraya gelip balık tutarak atıyoruz. Ne kadar balık tuttuğumuz çok önemli değil ancak geçen seneye bakıldığında bu sene çinakop balığı çok fazla. Kişi başı yirmi adet tutan da var, yüz adet tutan da. Çinakop balığı Eylül ayında başlıyor ancak tutulması için biraz daha beklenmeli. Çinakoplar henüz yavru iken tutulduğunda sarıkanat ve lüfer balığının da yetişmesini engelliyor.

Ekimin ilk haftalarına tutulmaya başlanırsa sürdürülebilir balıkçılık için daha iyi olur. Tutulan küçük balıklar da denize geri bırakılmalı” dedi.
Sinop iskelesinde olta balıkçılığı ile ilgilenen Özlem Yalçın isimli vatandaş şu ifadelere yer verdi: "Sinoplu olarak burada balık tutmayı seviyorum. Fakat burada hiç hoş olmayan bazı olaylarla karşılaşıyoruz. Buraya balık tutmak için gelen bazı insanlar çöplerini olduğu gibi bırakıyorlar. Hatta daha da ileri gidenler bile oluyor, içtiği alkol şişelerini balık tutup karnını doyurduğu denize atıyor, hiç kimse de uyarıda bulunmuyor. Temizlik konusuna biraz özen göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. 

İHA
Editör: Vitrin Haber