Çanakkale Zaferi'nin 100 yıl dönümü anma programları kapsamında Sinop Alaaddin Keykubad Camisi avlusunda Çanakkale'nin minyatür çalışması sergilendi.

Çanakkale zaferi anma etkinliği çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü Alaaddin Keykubad Camisi'nde bir program gerçekleştirildi. Programda Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, cami içerisine kurulan sinevizyon gösterisinde, Çanakkale’de şehit olan Sinoplu askerlerin isimleri ve Çanakkale’ye ait resimler gösterildi. Sinevizyon gösterisinden sonra Çanakkale şehitlerine naat ve daha sonra yüz yetmiş beş hatim duası okundu. 
CAMİ AVLUSUNDA ÇANAKKALE MİNYATÜRÜ
Programın son bölümünde ise cami avlusunda Çanakkale'nin minyatürü sergilendi. Yapılan çalışmada Çanakkale anıtının minyatürü, Çanakkale’de şehit olan askerlerin isminin yazdığı taşlar ve resimler sergilendi. Çalışma hakkında bilgi veren Sinop İl Müftülüğü'nden Celal Şenaslan şu ifadelere yer verdi: "Sinop İl Müftülüğü olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebeti ile bizler de Sinop’ta Çanakkale şehitliğini birebir yaşamak istedik. Bu bakımdan elimizden geldiği kadar Çanakkale şehitliğini buraya taşımak istedik. Mezar taşlarıyla, anıtıyla, nöbetçi askerleriyle ve Çanakkale ile ilgili fotoğraf sergimizle Alaaddin Camimizde bunu gerçekleştirmek istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

Çanakkale minyatürünü gezen vatandaşlar ise o günün şartlarının zor olduğunu belirterek yapılan bu çalışmanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

 
İHA



Editör: Vitrin Haber