Sinop Belediyesi'nin atık yağ toplama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 
     
Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Değer, yaptığı açıklamada, Sinop Belediyesi olarak 2006 yılında başlattıkları atık yağ toplama çalışmalarını 2009 yılında daha da hızlandırdıklarını söyledi. 
     
Lisanslı firmalarla yaptıkları atık yağ toplama çalışması kapsamında geçen yıl 4 bin 750 kilo atık yağ topladıklarını belirten Değer, ''20012 başından bugüne kadar 5 bin 500 kilo yağ topladık. Halkımız bu konuda çok duyarlı ve bu duyarlılığın oluşmasında halkı bu konuda bilgilendirmemiz, Belediye Başkanımız Baki Ergül'ün muhtarlarla ve lisanslı firmalarla yaptığı toplantılar ve hazırladığımız afişler önemli rol oynamıştır'' dedi. 
     
Vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Değer, şöyle devam etti: ''Lavabodan dökülen 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre temiz suyun kirlenmesine sebep oluyor. Özelliğini defalarca kullanımdan dolayı yitirmiş yağlar insan sağlığı üzerinde kanserojen etkiye sahip. Ayrıca su kirliliğinin yüzde 25 oranında kaynağını da evsel atıklar olarak kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturmaktadır. Atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu ortamdaki, başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açtığını biliyoruz. Atık yağ toplama çalışmalarımız sayesinde çevreye olan zararın önüne geçilmiş oluyor. Özellikle evlerimizden ve imalathanelerden çıkan ve bilinçsizce çevreye atık olarak dökülen atık yağlar ve çevreye vermiş olduğu zarar, lisanslı firmaların bu atık yağları toplamaları sonucu engellenmiş oldu.'' 

AA
Editör: Vitrin Haber