Başkan Ergül, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak kendi birimleri tarafından üretilen asfaltı kullanarak mali açıdan büyük kar ettiklerini söyledi.

Tarihinde ilk defa Sinop Belediyesi olarak bir günde kent merkezinde sokak ve caddelerde 510 ton sıcak asfalt kaplaması yapıldığını belirten Ergül, "Doğal gaz çalışmaları tamamlandığında ana arter yolları da kısa sürede sıcak asfaltla kaplanacak. Daha sonra yayaların rahat yürümelerini sağlamak amacıyla kaldırım çalışmaları başlayacak. Dolayısıyla vatandaşlarımız yaz sezonuna girilmeden sağlıklı ve temiz sokaklarda mutlu şekilde gezebilecek" dedi.

Doğal gaz çalışmalarının kent açısından sabır ve uzun süren bir çalışma gerektirdiğine dikkati çeken Ergül, şunları kaydetti: "Sinop topoğrafik olarak meyilli konumda olduğundan yağış, şehrin alt kısmına tortuları da beraberinde götürüyor. Bunu önlemek için o yere müdahale ederek yağmurla birlikte toprak taşınmasını önlüyoruz. Dolayısıyla benim Sinoplulara bir sözüm var. Bu yıl içinde kentte asfaltlanmamış yer bırakmayacağız.

16 Nisan'da ana arter dediğimiz caddelerin ihalesini gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız gayet güzel ve başarılı şekilde devam ediyor. 15 Haziran itibarıyla Sinop'ta doğal gaz çalışmalarının tahrip ettiği her yer sıcak asfalt yapılmış olacak ve yaz sezonuna keyifli şekilde gireceğiz."
Editör: Vitrin Haber