Sinop'ta Alo 130 ürün güvenliği ihbar ve şikayet hattına bir yıldır ihbar gelmediği bildirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Feridun Delen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 ürün güvenliği ve şikayet hattının aktif olarak hizmet verdiğini söyledi.

Bir yıl önce faaliyete geçen hattı Sinop'ta şimdiye kadar hiç kimsenin aramadığını belirten Delen, "Bakanlık müsteşarımız bu konuyla ilgili 'kendiniz Alo 130 hattını arayın ve deneyin nasıl bir sonuçla karşılaşıyorsunuz' diye bir talimat verdi. Ben de bir firmayı Alo 130 hattına şikayet ettim. Hemen internet aracılığıyla şikayet metni kurumumuza ulaştı. Bu iş yerinin denetimini yaptık ve bakanlığa bildirdik" dedi.

Şikayet eden kişi olarak denetim bilgisinin kendisine geldiğini ifade eden Delen, "Yani sistem bir yıldır çalışıyor ama şu ana kadar Sinop'ta hiç kimse ben hariç, Alo 130 hattını kullanmadı. Vatandaşlarımızın konuyla ilgili ya yaşanan bir sıkıntısı yok ya da vatandaşlarımızı bu konuda yeterince bilinçlendiremedik" dedi.

Alo 130 ürün güvenliği ve şikayet hattı ile ilgili vatandaşların neler yapması gerektiğini anlatan Delen, şunları kaydetti:
"Burada amaç, vatandaşların dilekçeyle veya herhangi bir şeyle uğraşmasına gerek kalmadan direk Alo 130 hattını çevirdiği zaman karşısına yetkili kişi çıkıyor ve o kişiden gerekli şikayetini, konusunu, adresini istiyor. Vatandaş eğer istemezse ismini vermeden de şikayette bulunabilir. Başta sanayi ürünler, tarım aletleri dahil olmak üzere asansörler, makine, tesisatlar, elektrikle, gazla  çalışan tüm aletler, otomotiv sektörü parçaları, lastik gibi tehlikeli ve güvensiz olan ürünler varsa vatandaşlarımız bunlar hakkında Alo 130 hattını arayarak şikayette bulunabilirler. Alo 130 hattı BİMER'in bir benzeri gibi. Bilgiler tamamen gizli kalarak ilgili firmaya bu konuda bilgi verilmiyor. Şikayet eden vatandaş adres bildirirse biz ona sonucu bildiriyoruz. Şayet bildirmezse sadece denetim yapıyoruz. Dolayısıyla da vatandaş konunun akıbetinden de bilgi edinemiyor."

 
Editör: Vitrin Haber