30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 92. Yılı dolayısıyla Sinop'ta tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 92. Yılı dolayısıyla ilk tören, Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na, Valilik, Garnizon ve Belediye çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden tören sonrasında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger makamında tebrikleri kabul etti.

Etkinlikler kapsamında ikinci tören İskele Meydanı'nda devam etti. Burada Vali Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu törene katılan protokol, askeri erkan ve vatandaşların bayramını kutladı.

Jandarma Yarbay Eyüp Aktaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından halk oyunları ekiplerince hazırlanan folklor gösterileri ve askeri tören geçişi yapıldı. 30 Ağustos kutlamaları İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı tarafından askeri gazino bahçesinde açılan “Büyük Taarruz ve Atatürk” konulu resim sergisinin gezilmesi ve Sinop Belediyesi tarafından projelendirilen şehitlik açılışının ardından Öğretmenevi'nde Vali Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonla son buldu. 

Editör: Vitrin Haber