Sinop'ta 2B arazilerinin satışı ile ilgili toplantı ve bilgilendirme çalışmaları sürüyor. 
 
Kamuoyunda 2B olarak bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanu'nun uygulamasına yönelik olarak karşılaşılan sorunların tespiti amacıyla Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın ile Maliye Uzmanı İsmanil Özşahin ve Defterdar Vekili İbrahim Kulaoğlu ilçe malmüdürleri ve Kıymet Takdir Komisyon üyelerinin katılımı ile valilik toplantı salonunda bir çalışma toplantısı düzenlendi.
               
Geçen hafta çarşamba ve perşembe günleri de en fazla taşınmazı bulunan ilçe ve köylerden örnekleme usulü seçilen yerleşim birimlerinde vatandaşların katılımıyla toplantılar düzenlenmişti. Bu toplantıda da özellikle hazine arazilerini kullanan vatandaşların tereddütleri birinci elden giderilmeye çalışılmıştı.

26 Nisanda 2012 de yayımlanan ve aynı gün yürürlüğe giren kanuna göre 6 aylık bir başvuru süresi tanındığı belirtilirken, bu süre içinde il merkezinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'ne, ilçelerde malmüdürlüklerine, hazırlanmış olan matbu dilekçeler ile  müraaat edilmesi gerekiyor. 
Editör: Vitrin Haber