Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş tarafından Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayana tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile son buldu. 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında diğer bir program ise Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.  Buradaki törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali yardımcısı Ekrem Yaman, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop İl Defterdarı Mehmet Emin Narta ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlerin insan hayatındaki yeri ve öneminden bahseden Karataş; “Her çocuk doğası gereği merak ederek öğrenerek büyür. Bu süreçte pek tabii ki en önemli görev anne ve babaya düşer. Fakat okul çağına gelindiğinde devreye öğretmenler girer. Bir gerçek vardır ki o da, okul çağına gelmiş çocuğun, tam manasıyla yardıma muhtaç olduğudur. İşte bu nedenle öğretmenler çocukların ailesinden uzak bulunduğu dönemlerde onların en büyük yardımcısı konumundadır” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yavuz Selim Köşger’de insan hayatının olmazsa olmazı öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı. Çocuklarını iyi eğitebilen devletlerin tarih sahnesinde sürekli olmayı başarabilen milletler olduğuna vurgu yapan Vali Köşger; “Bizim Ülkemizin de her zaman ifade ettiğimiz gibi yer altı zenginliği bakımından diğer ülkelerle mukayese edildiğinde çok fazla bir zenginliği yoktur ancak bizim tek zenginliğimiz insan sermayemizdir. Bu sermayeyi ne kadar iyi eğitebilirsek, ne kadar donanımlı hale getirebilirsek ülkemizi o kadar müreffeh ve kalkınmış hale getirebiliriz. Bu noktada öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu. 

Konuşmasında öğrencilere de mesajlar veren Köşger; “Bilgisayarın cazibesine kapılmadan, arama motorlarına çok bağlı kalmadan, kütüphanelerde ve eğitim donelerinin içerisinde bilgiyi aramakta fayda var” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan “Öğretmene Vefa” adlı kısa filmin izlenmesi ile devam eden programda Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Öztürk nezaretinde, mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin merasimi gerçekleştirildi ve 2014 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Program Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı müzik dinletisi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber