Sinop'ta tuvaletlere atılan hazır ıslak mendillerin kanalizasyon sistemini tıkadığı belirtildi. Belediye ekiplerine zor anlar yaşatan ıslak mendiller dışında kanalizasyon sisteminde geçmiş dönemlerde cam eşyalarda, yatak ve yorgana kadar birçok ilginç eşya çıkmıştı.

Sinop Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, kanalizasyon arızalarının başlıca nedeninin, sisteme atılan ıslak mendiller olduğu belirtildi. Islak mendillerin kanalizasyona değil, çöpe atılması gerektiği  vurgulandı. 
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de açıklamasında, her defasında binlerce liraya mal olan arızalara neden olan kanalizasyona ıslak mendil atımı konusunda vatandaşları uyardı. Bu konuda dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Ergül; "Uzun süredir yaptığımız çalışmalar neticesinde kanalizasyon sisteminde kayıtlara geçen birçok arızanın nedeninin evsel atıklarda kullanılan ıslak mendiller ve bu vasıftaki atıkların geldiğini gördük. Hatta bu sistemden plastik atıkların, giysilerin ve cam eşyaların bile çıktığı oldu. Bu atıklar ve mendiller hem suda erimeyerek tıkanıklıklara neden olmakta ve bunun yanında hem atık sistemine hem de atıkları deşarj ettiğimiz pompaj sistemine  zarar vermekte, maliyeti yüksek arızalara neden olmaktadır. Su ve kanalizasyon ekiplerimizin müdahale ettiği arızalar esnasında birçok apartman sakinine ve yöneticilerine, mahalle sakinlerine gerekli bilgilendirmeler ve ikazlar yapılmaktadır. Eminim ki özellikle yaz aylarında kullanımın yoğun olduğu zamanlarda çok daha büyük ve ciddi sorunların yaşanmaması adına vatandaşlarımız bu konuya gereken hassasiyeti gösterecektir. Çok kısa bir zaman içerisinde sonuna geldiğimiz ve yaklaşık 9,5  milyon liraya mal olan derin deniz deşarjı sistemi faaliyete geçtiğinde yine bu sıkıntıların yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

Öte yandan belediyeye büyük sorun teşkil eden konuyla ilgili kentte anonslarla vatandaşlar uyarılıyor. 
Editör: Vitrin Haber