Türkiye Gençlik Vakfı Sinop Temsilciliği tarafından 29 Haziran Çarşamba günü Alaaddin Cami(Büyük Cami) avlusunda “Rasulullah’ın Sofrası “ sloganıyla iftar programı düzenlenecek. Düzenlenecek olan iftar organizasyonu ile tüm Sinoplularla aynı sofrada iftar açmayı arzuladıklarını belirten Türkiye Gençlik Vakfı Sinop Temsilcisi Fatih Özcan, iftara tüm Sinopluların davetli olduğunu söyledi. Özcan; “Başı rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ayda tüm Müslümanlar kendilerine farz olunduğu üzere oruç tutmaktadır. Oruç tutmanın ana gayesi nefsi terbiye etmek, dili ve gönlü kötü söz ve davranışlardan temizlemek, uzaklaştırmaktır. Müslüman için ramazan temizlenmek, arınmak ve Allah’a daha da yaklaşmak demektir. 

Ramazan Kuran ayıdır. Efendiler Efendisi’ne bahşedilen Allah sözünün sağanak sağanak Müslümanların üzerine yağdığı aydır.
Ramazan eğlence değil, tefekkür ayıdır. Bu ayda Müslüman düşen rahmet ikliminden her an istifade etmektir. Boş işlere ve dünyalık eğlencelere vakit harcamayıp, Rabbine yönelmektir.

Ramazan iftar değil, sahurdur. Bugün ne pişirsem akşama ne yesem diye iftarı beklemek değil, O’nun rızası için uykudan kalkıp olana kanaat etmektir.
Ramazan israf değil, paylaşmaktır. Dünya mazlumları ağlarken pahalı sofralarda çeşit çeşit yemek değil, Rasulullah’ın sofrasında “Yarım hurma ile de olsa paylaşınız.” Hadisini düşünerek kardeşilik hukukunu tesis etmektir.

Bizler de Türkiye Gençlik Vakfı Sinop Temsilciliği olarak bir ölçüyü hatırlatmak adına 29 haziran Çarşamba günü Alaaddin Cami(Büyük Cami) avlusunda yapacağımız “Rasulullah’ın Sofrası “adlı iftar programımıza tüm Sinop halkını davet ediyoruz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber