Kocaeli Sinoplular Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri bir araya gelerek hem Sinop anılarını paylaştı hem de birbirleriyle özlem giderdi

Kocaeli’de yaşayan Sinoplular geçtiğimiz günlerde dernek kurarak tek çatı altında bir araya gelmişti. Kocaeli Sinoplular Kültür ve Dayanışma Derneği adıyla kurulan dernek aktif faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladı. Derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli’de yaşayan Sinoplular önceki akşam fuar içinde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde bir araya geldi.

Büyük katılım oldu

Karabaş Mahallesi Belde Sokak Ekşi İş Merkezi Kat:6 No:610 adresinde dernek için lokal temin eden ve 12 kişilik kurucu yönetimiyle yoğun bir çalışma temposuna giren hemşehrilerin geniş kapsamlı toplantısına büyük katılım oldu. Yaklaşık 100 kişinin katılım gösterdiği toplantıya Derneğin kurucu başkanı ve DP eski İl Başkanı Kadir Ayhan başkanlık etti.

Her kesimden insan

Ayrıca; eşi Sinoplu olan ve kendini Sinoplu hisseden Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Trafik Tescil Şube Müdürü Burhan Saka, DP eski milletvekili adayı Şükrü Gül, Maşukiye Muhtarı Mete Karakuş, yine Sinoplu olan bürokratlar, iş adamları, doktorlar, avukatlar, üniversitede eğitim veren öğretim üyeleri ile kentin önde gelen isimleri programda hazır bulundu.

Amaca ulaşıldı
Derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri de toplantıya tam kadro katıldı. Programın açılış konuşmasını dernek başkanı Kadir Ayhan yaparak, “Amacımız Kocaeli’de eksik olan Sinoplular derneğini kurmaktı ve bunu başardık. 6 aylık kurucu yönetim kurulunu oluşturduk. Aktif olarak faaliyetlerimize başladık” diyerek tüm hemşehrileri dernek çatısı altında birleşmeye çağırdı.

Karadeniz’in incisi

Ardından konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Ünlüsoy ise eşinin Sinoplu olduğunu ve kendisinin ilk kaymakamlık görevini Sinop’ta yaptığını belirtti. Ünlüsoy, “Eşim ve 2 çocuğum adına buradayım. Eğer kabul ederseniz bende sizlerle birlikteyim” dedi. Karşılıklı fikir alışverişiyle devam eden toplantıda Karadeniz’in İncisi olan Sinop üzerine tatlı bir sohbet gerçekleştirildi.

Derneğin en yaşlı üyesi olan 84 yaşındaki Selami Kırcı, Sinop’ta geçirdiği günlerini katılımcılarla paylaştı. Ardından; Büyük Camii, Erfelek Şelaleleri, Akliman, Hamsilos, İnce Burun, tersane, meydan kapı gibi Sinop’un en ünlü mekanları üzerine anılar yad edildi. Hemşehriler, ileriki günlerde memleketlerine bir tur düzenleyeceklerini de kararlaştırdı. 

Editör: Vitrin Haber