İstanbul’da yaşayan Sinoplular, Esenyurt Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kestane gecesinde bir araya geldi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe ESENYURT belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Meclis Üyeleri Ali Murat Alatepe, Hüseyin Kuruş, SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, İSDEF Samsun Federasyon Başkanı Bahri Gökmen, SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım ile çok sayıda Sinoplu katıldı.

Dernek Binasında düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Esenyurt Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdem Ekşioğlu, bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Ekşioğlu; “Esenyurt Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu tür organizasyonlarda hemşerilerimizi bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğine inandığımız bu tür etkinlikleri ilerleyen dönemlerde de devam ettireceğiz. Bu anlamda davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

Programda daha sonra söz alan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde böylesi güzel ve anlamlı etkinliklerin oldukça önemli olduğunu söyledi. Kadıoğlu; “Karışık dünyanın içerisine ülkemizi de çekmek istiyorlar. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın ve hep böyle birlik beraberlik içerisinde olup şölenlerimizi gerçekleştirmeyi nasip etsin. Şuan dünya çok karışık ve bu karışan dünyanın içerisine ülkemizi de çekmeye çalışıyorlar. Bizler önceden önlemimizi aldık ve şuan İdlib’de operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra daha çok güçlenmeli ve daha çok birlik beraberlik içinde olmalıyız. Şuan dünyanın her yerinde askerlerimiz, ordularımız var. Rabbim ordularımızı korusun ve muzaffer eylesin” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar çay ve kavrulmuş kestane eşliğinde uzun süre sohbet etti.

 
Editör: Vitrin Haber