Samsun’da gerçekleştirdiği başarılı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yine örnek bir etkinliğe imza attı.

Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ve dernek üyeleri, İlkadım Belediyesi'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerine yönelik gezi programı düzenledi. Program kapsamında Samsunum 1 gemisini gezen Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri eşsiz bir gün geçirdi. 

Merkezde eğitim gören 25 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte renkli görüntüler yaşanırken etkinliğe katılan öğrenciler, hayatlarında ilk defa defile izleme imkanı da buldu. 

ENGELLİLERLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Bu yıl sekizincisini düzenledikleri etkinlikle engellilerle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini ifade etti. Kesimal, "düzenlediğimiz etkinlik kapsamında 25 öğrencimizle birlikte Samsunum gemisinde kahvaltı ettik ve harika bir gün geçirdik. Öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyoruz ve onların sosyal yaşamlarını, sağlık durumlarını takip ediyoruz. Aynı zamanda bilgisayar dersi de vererek, kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz. Öğrenciler derneğimiz sayesinde hayatlarının değiştiğini söylüyorlar, bu bizim için çok büyük bir mutluluk ve gurur. Çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Editör: Vitrin Haber