Uluslararası 8'inci Posta Sempozyumu, Antalya'da başladı. Sempozyumun ilk günü Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye finali de gerçekleştirildi. Yarışlarda Sinop PTT Müdürlüğü'nden Seyhan Yılmaz, zorlu rakiplerini geride bırakarak parkuru 4. olarak tamamladı.
 
PTT'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası 8'inci Posta Sempozyumu'na 50 ülkeden 20'si genel müdür düzeyinde posta idarecileri katılıyor. PTT Genel Müdürü Harun Maden'in ev sahipliğinde yapılan sempozyumda posta, lojistik ve finansal hizmetleri etkileyen teknolojik gelişmeler, gelecek trendleri ile birlikte e-ticaret sektöründe büyüme ve bu büyümenin posta işletmecileri ile müşteri ihtiyaçlarına yansımaları gibi konular ele alınıyor. 2008 yılından itibaren her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen sempozyumun bu yılki temasını 'Posta Sektöründe Yenilikçi Yaklaşım - Geleceği Kucaklamak' başlığı oluşturuyor.

Açılışta konuşan PTT Genel Müdürü Maden, "Bugün içinde bulunduğumuz dijital dünyada posta sektörü de kendini yenilemek durumdadır. Sektörümüzün yeniliklere ve gelişime açık olmasında iletişimin elektronikleşmesi bir yandan işlerimizin kısıtlanmasına neden olurken öbür yandan yeni bir pencere ve çok ciddi imkanlar sunmaktadır" dedi.
Dünya Posta Birliği (UPU) Genel Müdürü Bishar Abdirahman Hussein, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, postada değişimin ve gelişimin önemine dikkat çekti. Hussein, “Posta hizmetleri bugün radikal bir değişimle karşı karşıya. Eskiden pul basıp gönderiyorduk. Şimdi dijital bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan ise klasik postacılığın dünyayla birlikte değiştiğini söyledi. Değişen koşullar ve ihtiyaçlar karşısında değişimim şart olduğunu anlatan Elvan, dünya posta sektöründe yaklaşık 6 milyon kişinin çalıştığını açıkladı. Elvan, hükümet olarak UPU'nun vizyonunu paylaştıklarını, bu kapsamda Türk Posta Kanunu'nda değişiklik yaptıklarını söyledi.

Postacılar Yarıştı
Diğer yandan sempozyumun ilk günü Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye finali de gerçekleştirildi. Belek Şelale Meydanı Molla Fevzi Caddesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 70'i erkek, 30'u kadın toplam 100 postacı katıldı. Bayanlar kategorisindeki yarışmanın startını eski Bakan Lütfi Elvan verdi. Elvan, Kemal Sunal filmleriyle tanınan postacı yürüyüşünün 44 yıldır yapıldığını söyledi. Bugün artık postacıların yürüyerek dağıtım yapmasa da bu geleneğin yaşatılması gerektiğini anlatan Elvan yarışmacılara da başarılar diledi. Elvan ayrıldıktan sonra erkek yarışmacıların startını PTT Genel Müdürü Harun Maden verdi.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmada bayanlar 5 kilometre erkekler ise 10 kilometrelik yürüyüş yaptı. Bayanlar kategorisinde birçok rekorun sahibi olan Genel Müdürlük sporcusu Yeliz Ayyıldız birinci oldu. Yarışmada PTT Genel Müdürlüğü'nden Nermin Arslanoğlu ikinci, Ankara PTT Başmüdürlüğü'nden Fatma Temel üçüncü oldu. Yarışmada dördüncü olan Sinop PTT Müdürlüğü'nden Seyhan Yılmaz yarışma sonunda mutluluktan gözyaşlarını tutamadı. Kemal Sunal'ın filmini anımsatan yarışmayı tatil yapan turistlerden de izleyenler oldu.
 
Editör: Vitrin Haber