Seramik ve hat sanatının ekolü olarak adlandırılan ve uluslararası ismi olan Yusuf Coşkun Benefşe, bugüne kadar Türkiye genelinde yüzlerce kişiyi ödüllendirdi. Kayık içinde “Allah” yazılı eseriyle İtalya’da dünya birincisi olan Benefşe’nin eserleri, Sinop Seyyid İbrahim Bilal Türbesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Hırka-i Şerif, Mescid-i Aksa gibi tarihi mekânlarda ve Diyarbakır’daki camilerde yer alıyor. Dubai Emiri Şeyh El Maktum için de bazı bölümleri 22 ayar altınla çizili hat sanatı icra eden ünlü hattat, birçok devlet büyüğü için de eserler yaptı.

HATTAT, ÜCRETİNİ ALLAH’TAN BEKLER

“Hattat, ücretini Allah’tan bekler” diyen Benefşe, iyilik yapan, ülke iyiliği için emeği geçen kim olursa olsun, nerede olursa olsun onları araştırıp, yaptığı iyilik nedeniyle eserleriyle ödüllendiriyor. İtalya’da düzenlenen “Barış ve Hoşgörü” konulu karikatür yarışmasında dünya birinci olan Sinoplu Fatmagül Gökçe onlardan biri… Yusuf Coşkun Benefşe, Gökçe’ye ulaşıp hat tablosu hediye etti. Yine Cizre’de geçtiğimiz yıllarda terör örgütü PKK’nın eyleminde yanan lise öğrencisi Ferhat Fidan’a da hat sanatıyla yaptığı tabloyu gönderdi. Benefşe, K.Maraş Elbistan’da yaşayan ve iki yıllık eğitimin ardından hafız olan 6 çocuk, 9 torun sahibi 60 yaşındaki Zişan Kurt’u ödüllendirdi. Benefşe, ayrıca İstanbul’da Darülaceze’de atkı üretip, kurban parası biriktiren 79 yaşındaki İbrahim Kalyoncu’yu da unutmadı. Kurban ibadetini aksatmadan yaptığı için ona da hat sanatı tablo gönderdi. Benefşe, ayrıca Kocaeli’de hafızlık belgesi alan 61 yaşındaki Hasan Erkol ve 6 yaşında hafız olan Rumeysa ve Zeynep’e de çeşitli hediyeler gönderdi. En son Maraş’ta dondurma çubuklarından yaptığı maketleri satarak engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturan Bülent Yıldıran’a ulaşan Benefşe, onu da iyilikleri nedeniyle kutlayıp yaptığı bir eserle ödüllendirdi.

HAT SANATINI MEZAR TAŞINA İŞLİYOR 

Hattat Benefşe, aile kabristanının bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı’nda ise hat sanatını mermer taşa işledi. Üzerinde hadisler bulunan mezar taşını hat sanatıyla işleyen Benefşe, “Her cuma burayı ziyaret ediyorum. Ölülerin duası dirilerden daha geçerlidir. Ölülerin en sevdiği şey, sevdiklerinin onları ziyaret etmeleridir” dedi.

‘KARGALAR HER CUMA BENİ BEKLİYOR’

Mezarlıktaki kargalara, kuşlara, kedi ve köpeklere yiyecek götüren Benefşe, “Sulakları temizleyip sularla dolduruyoruz. Kandil ve bayramlarda özel menüler ikram ediyorum. Kargalar o kadar alıştı ki artık kaçmıyorlar benden. Ben arabadan inerken koro halinde birbirlerini haberdar ediyorlar. Cumaları ağaç dallarında sürü halinde beni bekliyorlar” dedi. Benefşe, kabir taşındaki yazılarda ise hadislere ve Mevlana’nın sözlerine yer vermiş: “Yüzlerin en güzeli anne yüzüdür”, “Kainatin bir dili varsa o da besmeledir”, “Şöhret, zenginlik ve gurur, mezar hepsini alır” 

Bu arada hattat Yusuf Coşkun Benefşe'nin alaaddin Camisi'nden indirilen Ehli Bey tablosuda, peygamber torunu Seyyid İbrahim bilal Hazretlerinin türbesine asıldı. Böylece tablo, asıl yerini bulmuş oldu. Ünlü Hattat, Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'e de bazı eserlerinden hediye etmişti. 



Editör: Vitrin Haber