Sinop’ta kadınlara yönelik gerçekleştirdikleri etkinlik ve organizasyonlarla adından söz ettiren Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Cumhuriyet Haftasında da Sinoplu kadınları unutmadı. Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi organizesinde bir araya gelen yaklaşık 40 kadın Eskişehir gezisine katıldı. 

Yolculuk öncesi, gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan, Cumhuriyet haftası kapsamında böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Ustacan; Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Sinoplu kadınlarımıza, Cumhuriyet haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir gezisi tertipledik. Biliyorsunuz daha önce daha önce hiç anıtkabire gitmemiş olan annelerimiz için, anneler gününde anıtkabir gezisi düzenlemiştik. Bu yıl da Cumhuriyet haftasında böyle bir etkinlik düzenleyelim dedik. Etkinliğimiz 2 gün 1 gece sürecek. Yaklaşık 40 kadınımızla birlikte ilk olarak Ankara’ya gideceğiz. Daha sonra Eskişehir’e hareket edeceğiz. Burada rehberimiz eşliğinde tarihi Cumhuriyet müzemizi gezeceğiz, bal mumu müzesini gezeceğiz, cam sanatları müzesini gezeceğiz. Yani kapsamlı bir şehir gezisi yapacağız. Tüm etkinliklerimizin olduğu gibi bu etkinliğimizin de finansörü Sinop Belediye Başkanlığı. Bu anlamda etkinliklerimizde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül’e tüm Sinoplu kadınlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Uğur Mumcu meydanında toplanan kadınları yolcu etmek için alana gelen Belediye Başkanı Baki Ergül’de kadınlara hayırlı yolculuklar diledi. Ergül; “Eskişehir ülkemizin en güzel illerinden bir tanesi. Bunda da tabi orada Sayın Başkanın sayesinde olmuştur. İnşallah sizler için çok güzel bir gezi olacak. Oraları çok iyi bir şekilde gezin. Dünyadan birçok enstantaneyi Eskişehir’de görmeniz mümkün. Orada Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret edin ve bizden de çok selamlar iletin. Ben hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber