Sinoplu gençler Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dernek kurdu. Tekirdağ Genç Sinoplular Derneği (TEGSİD) adıyla kurulan denek, Trakya bölgesinde Sinoplulara yönelik etkili bir biçimde faaliyet gösterecek. 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi şu günlerde yepyeni bir anlayışa sahip bambaşka bir mekana kavuşuyor.  

Tekirdağ ve civarında yaşayan Sinopluların yeni umudu, yeni gözdesi olma yolunda kolları sıvayan genç beyinlerin ortaklaşa aldıkları karar neticesinde yeni bir STK doğdu. Farklı vizyon ve misyona sahip, sağlam bir ekip ruhuyla yoğrulmuş çiçeği burununda ki Tekirdağ Genç Sinoplular Derneği (TEGSİD) kuruluş çalışmalarını resmen tamamladı. 

Çorlu'da 35 bin civarındaki Sinopluları temsil eden ve yıllardır Çorlu'da faaliyet gösteren Çorlu Sinoplular Derneğinden sonra ikinci bir resmi derneğe kavuşan Sinoplular, artık daha aktif temsil edilerek Trakya bölgesinde etkili bir biçimde kendisini gösterecek.

Çorlu'da yeni kurulan ve şu günlerde gençler tarafından hummalı bir çalışma sürdürülerek iç ve dış tasarımıyla açılışa hazırlanan ve Sinopluların hizmetinde faaliyet gösterecek olan Tekirdağ Genç Sinoplular Derneği (TEGSİD)  Başkanı Osman Gönül yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gönül; "Bu kapıdan içeri siyaset giremez, girmesine de asla müsaade edemeyiz. Bu kapı gönül kapısıdır,gönüllerin memleket sevdasında ortaklaşa buluştuğu samimiyet kapısıdır. TEGSİD, 7'den77'ye gönlünde Sinop ve Sinoplu aşkı olan ve 'ben Sinopluyum' diyen vatan ve milletini seven,siyasi fikri ne olursa olsun hemşehrilerimize hizmetin yeni adresi Sinop ve Sinopluların yeni umududur" dedi.

Dernek Başkanı Osman Gönül, konuşmasının devamında ise; "Açılışına hazırlandığımız derneğimize Çorlu başta olmak üzere Trakya'da bulunan tüm Sinoplu hemşehrilerimizin,memleket sevdalısı yüreklerin bu derneğe sahip çıkmalarını tüm kalbimizle arzu ediyoruz. Kibir ve egonun olmadığı,siyasete yaranmak adına değil halkına yararlı olabilmek adına kurulan derneğimize destek verilmesini,birlikte hep beraber güzel işlere imza atmayı temenni ediyoruz. TEGSİD, dernek logosu olarak birleştirici gücü temsil eden bir görsele,iç tasarımıyla da Türkiye haritası ve Osmanlı tuğrasına yer vererek, VATAN'ın BÖLÜNMEZ bütünlüğünü temsil etmektedir" diye konuştu. 






Editör: Vitrin Haber