15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 81 ilden 250 genç, darbe girişiminde şehit düşen 250 vatandaşımızı temsilen ‘Bu bayrak bize emanet’ parolasıyla yola çıkıyor. İllerinden ellerinde bayraklarla uğurlanacak gençlerin son durağı Ankara olacak. Gençler, şehitleri temsil eden bayrakları, 15 Temmuz gecesi Meclis’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edecek.

Proje kapsamında Sinop İl Gençlik kolları üyeleri, 15 Temmuz gecesi şehit olan Sinoplu üniversite öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün ailesinden şanlı Türk bayrağımızı teslim aldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Sinop ziyareti sırasında gerçekleştirilen teslim töreninde ilk olarak Şehit Ömer Can Açıkgöz’ün kabri başında dua eden Bakan Arslan, protokol üyeleri ve gençlik kolları üyeleri daha sonra acılı aileye taziye dileklerini iletti. Daha sonra şehit Açıkgözün amcasının elini öperek bayrağımızı teslim alan AK Partili gençlere duyarlı davranışlarından dolayı Bakan Arslan teşekkürlerini iletti.

Başlatılan proje ile ilgili bilgi veren AK Parti Sinop İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al, içlerindeki Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkarak şehit olan 250 vatandaşımız anısına böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Al; “O hain gecede meydanlara çıkarak bu bayrak uğruna şehit olan vatandaşlarımızı anmak için 81 ilden seçilen 250 gencimizi, onlara teslim ettiğimiz bayraklarla Ankara’ya uğurlayacağız. Ardından bayrakları emanet alan gençler, 14 Temmuz’da Ankara'ya uğurlanacak. Ankara'ya gelen gençler, 15 Temmuz gecesi TBMM'de düzenlenecek özel programda bayrakları Cumhurbaşkanımıza takdim edecektir. Bizlerde bugün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan beyin katılımlarıyla Bu Bayrak Bize Emanet projemiz kapsamında 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucu şehit olan Sinoplu kardeşimiz Ömer Can Açıkgöz’ün ailesinden teslim aldığımız bayrağı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edeceğiz. Şehitlerimizden bize emanet olan şanlı bayrağımızı, ömrümüzün son anına kadar emanetimiz bilerek ve bu kutlu vazifeyi her an yaşayarak, şehitlerimizin hatırasına sahip çıkacağız. Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına yüce Allah’tan sabırlar niyaz ediyorum” dedi.  
 
Editör: Vitrin Haber