Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce yürütülen ve 2016 yılında ÇOGEP tarafından desteklenen "Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği" projesi içerisinde yer alan “Anıtkabir’de Bir Gün Kurtuluş Savaşını Yaşamak” etkinliği çerçevesinde Sinoplu 36 lise öğrencisi düzenlenen Ankara Gezisi ile kurtuluş savaşı ruhunu yaşadı.

Gerçekleştirilen gezi ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada çocuk ve gençlerin birbirleri ile kaynaşmasının sağlanması, Başkent Ankara’ya gelme imkânı bulamamış gençlerin buradaki değerleri yerinde görerek ATA’mızın ilke ve inkılaplarını unutmamaları, Cumhuriyet sevgisi ve bilincinin bundan sonraki hayatlarına katkı sağlaması amacıyla; 36 lise öğrencisi ile görevli Emniyet personeli ve öğretmenler eşliğinde 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara gezisi düzenlendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Projeye katılan öğrencilere 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl düzenlenen 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen Atatürk haftası kapsamında Anıtkabir’de, Ata’mızın huzuruna çıkmanın gurur ve heyecanı yaşatılmıştır. Genç ziyaretçiler, Anıtkabir’de Ata’mızın kabrini ziyaret edip, Ulu Önder’imize duydukları saygı ve bağlılığı ifade etmişlerdir.

Anıtkabir gezisi sonrası Ulus’taki eski TBMM binasını gezen öğrenciler tarihi mekânlarda Atatürk’ü anlama ve o günlere ait bilgileri yenileme fırsatını bulmuş, daha sonra Çankaya’da bulunan Maden Teknik Aramaya ait Tabiat Tarihi Müzesi gezilmiş, kısa bir Ankara turu yapılarak gezimiz sonlandırılmıştır. 11 Kasım 2016 Cuma günü saat 22.00’da Sinop Valiliği önünden başlayan gezimiz 13 Kasım 2016 Pazar günü saat 05.00 itibari ile Sinop iline intikal ile son bulmuştur.” 
Editör: Vitrin Haber