Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu olan, fizy 21. Liselerarası Müzik Yarışması'nın sahnesi; İstanbul, Ankara ve İzmir elemelerinde ağırladığı toplam 2 bin 911 öğrenciyle yeni bir rekora imza attı.

Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde, End Productions tarafından yürütülen ‘’Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu’’ ödülüne sahip yarışmada, finale kalan okullar belli olurken, elemelerde yarışan okulların ve öğrencilerin sayısı da netleşti.
İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi, Ankara MEB Şura Salonu ve İzmir Arena’da gerçekleşen elemelerde, Türkiye’nin dört bir yanından olmak üzere, toplam 49 ilden 557 okul sahne aldı. Profesyonel olarak hazırlanan sahnelerde, 2 bin 911 öğrencinin dev finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmada, 23 bin 220 kişi de yakınlarını ve arkadaşlarını desteklemek için yarışmayı yerinde, canlı olarak izledi.

SİNOPLU LİSELİLER FİZY’DEKİ OYLAMADA DESTEK BEKLİYOR
28 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek büyük finale kalan ve 557 okul arasından seçilen 29 performans, ön jürinin yaptığı performans değerlendirmesiyle belirlendi. Bu okullara eklenecek 6 finalist okul ise, fizy’de yapılan oylamayla seçilecek. Sinop'u elemelerde Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi temsil etmişti.

fizy’de yer alan eleme performanslarından en çok beğenilen ve oylanan 6 okul, finale katılmaya hak kazanarak, dev finalde büyük ödüller için yarışacak. 23 Nisan’a kadar devam edecek oylama sonucunda her eleme şehrinden 2 okul, 3 elemeden 6 okul adını finale yazdıracak. Sinoplu liseliler de bu 6 okul içine girmek adına destek bekliyor.

 
Editör: Vitrin Haber