10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bir araya gelen Sinoplu yerel ve ulusal medya temsilcileri, geçtiğimiz Eylül ayında geçirdiği kalp krizi nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybeden Şevki Yıldırım’ı, Bektaşağa Köyündeki mezarı başında andı.

Yıldırım’ın eşi ve aile yakınlarının da bulunduğu anma töreni kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftü yardımcısı Abdullah Söylemez tarafından yapılan dua ile devam eden törende konuşan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, bu özel günde Şevki Yıldırım’ı mezarı başında olmayı değil, onunla bir masada ellerinde kalemle olmayı dilediklerini söyledi. 

Demirel; “14 Eylül 2017 tarihinde aramızdan ayrılan Şevki Kardeşimizi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kabri başında anıyoruz. Şevki benim yaklaşık 35 yıllık dostum, kardeşimdi. Kalemini çok ustaca kullanan, yaptığı eleştirileri kırmadan, dökmeden yapan ender insanlardan bir tanesiydi. Şevki aynı zamanda bir basın özgürlüğü savaşçısıydı. Tam bir Cumhuriyetçidir. Nitekim yazılarında bunu sıklıkla görmüşüzdür. Onu çok zamansız ve çok genç kaybettik. Belki de en verimli zamanında kaybettik. Bugün bu özel günde onun kabri başında olmak değil, onunla bir masanın başında elimizde kalemle olmayı dilerdik. Ama maalesef buradayız. Üzüntümüz hala tazeliğini korumakta. Başta eşi Şükran Hanım olmak üzere çok değerli ailesine tekrar baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Tabi şu anda Bektaşağa Köyünde Şevki kardeşimizin kabri başındayız ama cemiyet eski Başkanımız Sayın Ayhan Tekinoğlu’nu, Birhan Ergen’i, Emin Kalyoncu’yu, sevgili ağabeyimiz Ahmet Kınacı’yı ve Boyabat’tan Ali Sezer ağabeyimizi unutmuyoruz. Burada bu kabrin başında olsak da onları da bugün nedeniyle yad ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından meslektaşlarının kabrine karanfil bırakan Sinoplu gazeteciler, Yıldırım’ın ailesine taziye dileklerini iletti. 
Editör: Vitrin Haber