Sinop Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği (EPEKA) AB Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi olan Working on Women – WOW Projesi kapsamında Atina’da gerçekleşen proje toplantısına katılmak için Proje Koordinatörleri Oktay Kuru ile  bir hafta önce yunanistana giden Sinoplu 5 kadın Atina’dan döndü.

Sinop Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği Başkanı İrem Ebru Kuru, yaptığı açıklamada, Kadınların kişisel gelişmelerini sağlamak ve ev kadınlığı becerilerini geliştirmek için  hazırladığımız Working on Women – WOW Projesi kapsamında  geçen hafta Atinaya giden 5 bayan arkadaşımız geri döndü" dedi.

Kuru, “Atina’da  WOW Projesi’nin kursiyer bayanları bir hafta içerisinde, kadının çalışma hayatındaki yeri ve sorunları hakkında İspanya, Fransa ve Yunanistan’ın temsilcileri ile gruplar oluşturarak tartışmalar yapıp çözüm yolları hakkında fikir alışverişi yaptı. İki yıl süren projemiz kapsamında İngilizce, elişi ve yemek kurslarını başarıyla tamamlayan bayanlarımız bu hareketlilikte Yunanlı ortaklar ile  bir hafta süren etkinlikte onların çalışmalarını da yakinen görmüş oldular" dedi.

Proje kapsamında Nisan 2014’te İspanya’ya bir hareketlilik düzenlediklerini hatırlatan Kuru, “Ardından da haziran ayında ise Sinop’ta Fransa, İspanya ve Yunanistan’dan 19 bayanı ağırladık. Bu proje ile kursiyerlerimiz daha iyi ev kadını olma, daha ekonomik yemek pişirme ve ev ekonomisine katkı sağlamayı öğrenecekler. Kadın refahı ve istihdamına yönelik derneğimizin çalışmaları devam edecek” dedi.

Editör: Vitrin Haber