Sinop'ta ilk, orta ve lise tahsilini birlikte yapan sınıf arkadaşları, kendi aralarında düzenledikleri bir organizasyonla 40 yıl sonra bir araya geldi. İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilen buluşmayı Koray Yılmaz, Ahmet Ünal, Fatma İlhan Kuşüzümü, Hülya Uslu, Aynur Öztuğral Harmantepe, Bedriye Kalemtaş Sandık ve Özhan Özarslan organize etti. Etkinliğe ayrıca; Serdar Bilginer, Aysun Akköy, Aysun Önkibar Aydın, Tijyen Özseçen, Asiye Ustaoğlu, Sema Yüksek Yüksel, Ülkü Etyemez Eryılmaz, Esra Yılmaz, Ahmet Uysal, İhsan Ruhi Turan, Barbaros Kaptan, Savaş Gezensoy, Ertuğrul Tuncel, Hüseyin Ustaoğlu ve Nedim Sandık katıldı.

Uzun süre hasret gideren eski dostlar, okul anılarını da tazeledi. 40 yıl aradan sonra birlikte hatıra fotoğrafları da çeken sınıf arkadaşları, her yıl buluşmanın yanında 3 ayda bir buluşma kararı da aldı. 

Uzun bir aradan sonra çok güzel bir buluşma olduğunu belirten Ahmet Ünal, "Sinop'ta ilkokul, ortaokul ve lisede aynı sınıflarda öğrencilik yapan arkadaşlar olarak bir araya geldik. Sinop'tan, Antalya'dan, Ankara'dan, Kocaeli'den ve İstanbul'dan katılım sağlanarak İstanbul Kadıköy'de bir araya gelip öğrencilik yıllarımızı yad ettik. Hep birlikte Öğrencilik yıllarımıza tatlı anılarımıza geri döndük. Gönlü birlikte olmamız ile heyecan duyan hisseden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

1970-1975 yılları arasında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü yapmış Merhum Alpaslan Bilginer'in oğlu Serdar Bilginer'de eski arkadaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bilginer; "40 yıl sonra arkadaşlarımız ile bir araya gelmek çok güzel bir duygu ve anı oldu" dedi.
Editör: Vitrin Haber