Sinop Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan tam donanımlı itfaiye aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sinop Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, belediye bünyesine kazandırılan yeni itfaiye aracı ile olası yangın olaylarına müdahalede daha etkili sonuçlar alınacağını söyledi.

Ergül; “Bildiğiniz gibi Sinop sınırları değişen bir il oldu. Nüfusumuz 52 bin civarında oldu. Allah göstermesin herhangi bir yangın vuku bulduğunda mevcut itfaiyelerimizin buna cevap veremeyeceğini düşünerek ilimize yeni bir itfaiye aracı kazandıralım istedik. Eskiden biliyorsunuz binalar 2 ya da 3 katlıydı. Şimdilerde ise 6-7 katlı binalar var. Dolayısıyla acil durumlarda bizim merdivenlerimiz buna cevap vermiyordu. Bu sebeple daha geniş imkanlara sahip bir itfaiye aracı aldık. Bu itfaiye aracımızın dikeyde 30 metre uzunluğa sahip merdiveni var. Yani kat yüksekliğini 3 metre baz alacak olursak 10 katlı bir binaya ulaşabilecek kapasitede. Bu aracın bünyesinde 4 ton su var. Ayrıca 300 litre de köpük var. Yani akaryakıt türevlerinde bir yangın söz konusu olduğu zaman suyu 50 metre uzaklığa püskürtebiliyor. Köpüğü de 30 metre uzaklığa kadar sıkabiliyor. Bunların yanında daha birçok özelliğe sahip tam donanımlı bu aracı belediyemiz bünyesine kazandırdık. Bu makineyi biz yaklaşık 4 aydan bu yana bekliyoruz. Bunun yaklaşık maliyeti 500 bin TL civarındadır. Tabi Allah inşallah ihtiyaç hissettirmesin ama öyle bir ihtiyaç olduğunda çok büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim” dedi. 

1 AY İÇERİSİNDE 750 BİN TL MALİYETLİ YENİ BİR ARACI DAHA BÜNYEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Sinop Belediyesinin, gelişen Sinop’un ihtiyaçlarına cevap verebilmek için durmaksızın çalıştığının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, her geçen gün genişlettikleri araç parkuru ile ihtiyaçların daha kısa sürede karşılanması noktasında önemli bir adım attıklarını belirtti.

Ergül; “Şimdi inşallah bundan sonra burada 1 ay içerisinde bir tören daha yapacağız. Bugün ihalesine çıktığımız 750 bin TL maliyetindeki vidanjör alımını gerçekleştireceğiz inşallah. Bizim vidanjörümüzün bir tanesi çok eskidi. Sinop büyüdükçe onlar cevap vermemeye başladı. İnşallah Allah nasip ederse 1 ay sonra burada yepyeni ve çok büyük özellikleri olan bir vidanjörü de hep birlikte Sinop belediyesinin ve dolayısıyla Sinoplunun hizmetine sunmuş olacağız. Bundan 9 sene evvel başladığımız belediye hayatındaki makine parkını düşünüyorum ve şimdiki makine parkını düşünüyorum. Şuan müthiş bir makine parkına sahibiz. Bundan sonra hiç kimseye hiçbir makine konusunda ihtiyacımız olmayacak. Belediye olarak her şeyi kendimiz yapabiliyoruz. Bundan sonra belki Sinop Belediyesinin yapacağız bir tek şey var, o da yeni bir belediye binası yaparak daha güzel bir hizmet sunmak. İnşallah ona da kısmet diyorum. Tekrar yeni itfaiye aracının kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından kurban kesimi ve dualar eşliğinde itfaiye aracı hizmete girdi. 
Editör: Vitrin Haber