AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı yatırım programı hakkında açıklamalarda bulundu. Sinop yatırımları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, görüşmeler neticesinde Sinop’a hatırı sayılır bir eğitim yatırımı kazandırdıklarını ifade etti. Maviş; “2016 yılı yatırım programlarının belirlenme aşamasında Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Beyle ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Beyle birçok görüşmemiz oldu. Yapılan görüşmelerimiz sonunda 2016 yılı MEB yatırım programları kapsamında Sinop’a 46 milyon bedellik yatırım kazandırdık” dedi. 

SİNOP’U EĞİTİM VE KÜLTÜR ŞEHRİ YAPACAĞIZ
Sinop’u eğitim ve kültür şehri yapmak için hiç durmadan çalıştıklarının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’a kazandırılan yatırımlarla bu hedefe ulaşılacağını söyledi. Maviş; “Sinop’umuzu eğitim ve kültür şehri yapmak için hiç durmadan çalışacağımızı seçim döneminde açıklamıştık. 2016 yılı Sinop’un eğitim alanında büyük yatırımlarla şahlanışa geçeceği müjdesini tüm hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum” diye konuştu. 

YATIRIMLAR HER GEÇEN GÜN ARTMAYA DEVAM EDECEK

Açıklamasında 2016 yılı MEB yatırım programına aldırılan yatırımların ilçelere göre dağılımı hakkında da bilgiler veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’a kazandırılacak yatırımların her geçen gün artacağını söyledi. Maviş; “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Bey ile görüşmelerimizi neticesinde ili merkezimizde ve ilçelerimizde eksikliği hissedilen birçok eğitim binamızın kurulmasına vesile olacağız. Bunlardan bahsetmek gerekirse örneğin Sinop Merkezimize İmam Hatip Külliyesi yapılacak. Bu külliye; 16 derslikten oluşan bir lise binası, 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu ve Kapalı spor salonundan oluşacak olup, proje tutarı 16 milyon 500 bin TL’dir. Yine Dikmen ilçemize proje tutarı 7 Milyon 550 bin TL olan 200 Öğrenci kapasiteli pansiyon. Durağan ilçemize proje tutarı 4 Milyon 430 bin TL olan Durağan Anadolu Lisesi yatırımı. Boyabat ilçemize İmam Hatip Külliyesi. Bu külliye, 24 derslikten oluşan bir lise binası, 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu ve Kapalı spor salonundan oluşacak olup, proje tutarı 17 Milyon 500 bin TL’dir. Ayrıca Erfelek ilçemizde ihalesi yapılan 12 derslikli ortaokulumuzun da buradan müjdesini vermek istiyorum” dedi. 

Bu yatırımların Sinop’a kazandırılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e teşekkür eden AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bu eğitim yatırımlarının Sinop için bir başlangıç olacağını ifade etti. Maviş; “İnşallah bu yıl içerisinde Sinoplu hemşerilerimize daha birçok müjde verme imkanımız olacak. Çalışma tempomuzu ve Sinop’a kazandırdığımız yatırımları Allah’ın izniyle her yıl biraz daha artıracağız. Tabi buradan inşaatına başlanan Sinop Merkez Denizcilik Anadolu Lisesi ile Sinop Merkez İmam Hatip Ortaokullarının da hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Sinop’un eğitim yatırımları katlanarak artacak ve Sinop eğitimle gelişecek, güçlenecek ve güzelleşecek. ” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber