Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurul toplantısına Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve vakıf üyeleri katıldı.

Genel kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, 1994 yılında Sinop’a üniversite kurulması için kurulan vakfın 2007 yılında Sinop Üniversitesi’nin kurulması ile amacına ulaştığını fakat üniversiteye katkı sağlanması bakımından işlerliğinin devam ettiğini belirterek, şehrin paydaşları olarak üniversitenin gelişmesi için mesai harcayacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından gelir gider ve denetim raporları ibra edilerek, Vakfın tüzüğünde değişikliğe ilişkin gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Ayrıca yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile denetim kurulu üyeleri seçildi.

Genel kurulun sonunda iyi dilek temenni kısmında ise Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan üniversitenin kısa zamanda başardığı gelişimi rakamlar ve görseller ile sundu. Yeni kampüs projesinin ayrıntılarını anlatan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Üniversitesi’nde akademik birimlerin artmasıyla öğrenci sayılarının hızla arttığını, bahar yarıyılı kayıt döneminde YÖK’ten 3100 öğrenci kontenjanı istediklerini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’ın konuşmalarının ardından 2015 Yılı 22’inci Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

Editör: Vitrin Haber