Dünyanın dört bir yanından, farklı kültürlerden ülkemize eğitim almaya gelen öğrencilerin Türkiye’deki hikâyelerinin anlatıldığı “Gönüllü Elçiler” program ekibi Sinop Üniversitesinde çekim yaptı.

TRT Türk ekranlarında yayınlanan programın bu haftaki durağı Sinop Üniversitesi. Yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimleri süresince yaşadıkları şehir ve üniversiteleriyle etkileşimlerinin anlatıldığı programın çekimlerine Sinop Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. 

Her hafta farklı bir üniversiteye konuk olan programın bu bölümünde, Sinop Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve sosyal etkinliklerine yer verildi.
TRT Haberde yayınlanan “Gönüllü Elçiler” programında Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’la da özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Programdaki röportajında Sinop Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin gerek üniversiteye, gerekse şehre çok iyi uyum sağladıklarını belirten Rektör Dalgın, “Üniversitemizde şuan 258 yabancı uyruklu öğrencimiz eğitim ve öğretime devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 500’e ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bizler Üniversitemizde eğitim gören misafir öğrencilerimizi bir gönül elçisi olarak görüyoruz. Bizlerin en büyük temennisi, eğitimlerini Sinop Üniversitesinde en iyi şekilde tamamlayan misafir öğrencilerimizin, ülkelerine dönüp kendi topraklarına ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmesidir” dedi.
Editör: Vitrin Haber