Gerze ilçesine Orman işletme Müdürlüğü kurulması ile ilgili karar Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gerze ve Dikmen İlçeleri için büyük önem arz eden bir meseleyi halletmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Orman İşletme Müdürlüğü’nün hayırlı olmasını diledi.

Maviş; “Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’yla yaptığımız görüşmeler sonucunda Gerze Orman İşletme Müdürlüğümüzün kurulmasını talep etmiştik. Bu süreçte gerek Orman Genel Müdürümüzle, Müsteşarımızla, Bakan Yarımcımızla ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’yla birçok görüşmemiz oldu. Gerze ve Dikmen İlçelerimiz için büyük önem arz eden bu mesele için yoğun bir mesai harcadık ve Allah’ın izniyle çalışmalarımız meyvesini verdi ve İşletme Müdürlüğümüz bugün yayımlanan resmi gazeteyle kurulmuş oldu. Gerze Orman İşletme Müdürlüğü Gerze ve Dikmen İlçelerimize hayırlı olsun” dedi.

Açıklamalarına işletme müdürlüğünün kapsamı ve kuruluşu hakkında bilgi vererek devam eden Maviş; “Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 27.06.2016 tarih ve 8988 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla resmen kurulmuştur. Karar 03.08.2016 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 
Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 6 adet şeflik ile Gerze ve Dikmen ilçelerini kapsayacak şekilde Gerze ilçe merkezinde hizmet verecektir” diye konuştu.

GERZE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GERZE VE DİKMEN’E NE KAZANDIRACAK?
Maviş açıklamasına Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün Gerze ve Dikmen ilçelerine kazandıracaklarını anlatarak devam etti. Maviş,
“Dikmen- Sinop Arası 60 km’lik mesafeyi vatandaşlarımız kat etmek zorunda kalmayacak.
Gerze İşletme Müdürlüğünün yıllık geliri 8-10 milyon lira olarak beklenmektedir. Kazanılan gelir Gerze içerisinde harcanarak, ilçemize aktarılacaktır.
Açılacak işletme en az 15 yeni memurun istihdamını sağlayacaktır.
Gerze Orman İşletme Müdürlüğünde işçi ve hizmet alımları olacaktır.
Orman İşletme Müdürlüğünün gelir getirici ağaçlandırma faaliyetleri bölge insanına katkı sağlayacaktır.
Yerinden etkili yönetim sayesinde bölgenin sorunları daha hızlı ve etkili bir şekilde çözülecektir.
Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 61 köyü ve 2 ilçeyi içermektedir. Bu imkânlardan 34 bin 804 orman köylüsü ve Gerze ve Dikmen’de yaşayan hemşerilerimiz faydalanacaktır.” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber