Sinop'un sevilen sosyal medya aktivistlerinden Halime Şahin, Sinop'un lezzetlerini İstanbullularla buluşturdu. Çeşitli sosyal medya platformlarında yaptığı canlı yayınlar ve paylaşımlarıyla uzun süredir Sinop'u tanıtan ve gönüllü turizm elçiliği yapan Halime Şahin, tanıtım çalışmalarına Sinop'un lezzetlerini de ekledi. 

Daha önce SİYAD Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı başta olmak üzere bazı STK'da aktif görevlerde de bulunan Halime Şahin'in İstanbul Kadıköy'de faaliyete başlayan Diogeness Cafe adlı iş yeri düzenlenen törenle açıldı. Diogeness Cafe'nin açılış kurdelesi Sinoplu Gazeteci Adil Yıldız ve davetliler tarafından kesildi. Açılış sırasında oldukça renkli anlar yaşandı. Davul-Zurna ekibi tarafından Sinop'a özgü oyun havaları eşliğinde açılan lezzet durağına çok sayıda vatandaş akın etti. 

Sinop'un lezzetlerini İstanbullularla buluşturmak için kolları sıvadığını belirten Halime Şahin, bundan onur, mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi. 

Halime Şahin; "Sinop'un ünlü 'kulak aşı mantısı' başta olmak üzere bir çok lezzetini vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunarak tanıtmak, dünya markası haline getirmek istiyorum. Sinop'un yöresel tatlısı 'İncir Uyuşturması'nı, tiridini, keşkeğini de en işi şekilde tanıtacağız. Özellikle İncir Uyuşturması konusunda da oldukça iddialıyız. Bu lezzeti ilk defa tadanlar lezzetine hayran kalıyor. Özetle vatandaşlarımız, kaybolmaya yüz tutan Sinop'umuzun lezzetlerimizi Diogeness Cafede bulabilecekler. Lezzetlerimiz konusunda iddialıyız. Mantımız ve incir uyuşturmamız ile Kadıköy'den dünyaya açılacağız. Bu lezzetleri dünya damak tadıyla buluşturacağız. Amacımız marka olmak" dedi. 

Bu bir 'Advertorial'dir.
Editör: Vitrin Haber