AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, beraberinde Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ile birlikte Sinop ve Boyabat Doğalgazı ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk’u makamında ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan’da hazır bulundu. 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Maviş; Sinop ve Boyabat doğalgazı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Maviş; “Boyabat OSB’ye doğal gaz ulaştırılmasını  teminen, Doğal Gaz Boru Hatları Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi ihalesi 14 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştır. Yapılan ihale kapsamında önümüzdeki hafta içerisinde BOTAŞ yüklenici firma ile sözleşme imzalayacaktır. Sözleşmenin imzalanmasını takiben Boyabat doğal gazı için gerekli olan kamulaştırma, arazi-etüt ve harita çalışmaları başlatılacak ve bu çalışmalar 2017 yılına kadar tamamlanacaktır.

2017 yılı başında da Boyabat doğalgaz inşaat ihalesi gerçekleştirilecek ve doğal gaz arzı için gerekli inşaat çalışmaları başlamış olacaktır. Yapılan çalışmalar sonucunda 2018 yılı sonuna kadar Boyabat ilçemize doğalgaz arzı sağlanacaktır” dedi.
Editör: Vitrin Haber