Yaklaşık 80 yıllık geçmişi olan ve Sinop'un en önemli simgesi haline gelen ahşap gemi ve tekne modelciliğinde Sinop, artık dünya pazarında. Sinop’un tanıtımına büyük katkı sağlayan Ülgen Tekne, bu kez Karadağ'da (Montenegro) faaliyet gösteren önemli bir hediyelik eşya mağazalar zinciri için 5 bin adet ürün hazırlıyor. Yaklaşık 20 farklı modelde yapılan gemi ve tekne modelleri, paketlenmeleri ardından Karadağ'ın önemli turizm kenti ve Adriyatik denizinin en büyüleyici yerlerinden olan Kotor'a gönderilecek.  

ŞU AN İKİNCİ PARTİYİ HAZIRLIYORUZ
Yıllardır ürettikleri tekne modelleri ile dünyanın birçok noktasında düzenlenen organizasyonda Sinop'u temsil eden ve daha önce de dünyaca ünlü firmalara özel ürettiği tekne modelleri ile de alanında bir marka haline gelerek başarısını devam ettiren Ülgen Tekne Modelleri Sahibi Doğan Ülgen, siparişlerin kısa süre içerisinde Sinop'tan yola çıkacağını söyledi. 

Doğan Ülgen; "Bunları yurt dışına, yani Montenegro'nun Kotor kentinde faaliyet gösteren önemli bir hediyelik eşya mağazalar zinciri olan 'Kotorska Suvenirnica' adlı firma için hazırlıyoruz. Müşterimizin ürünlerini tamamlamak için uğraşıyoruz. Mesela şu an elimde olan bir ticaret yelkenlisi, eski otantik bir gemi var. O bölgeye özgü olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Yine yelkenli modern yat modellerimiz var. Formları orjinale yakın. Üzerlerine Kotor ve Montenegro yazdık. Bunlar ihraç ürünlerimiz. Artık teknelerimiz, modellerimiz yurt dışı pazarında. Şu an ikinci kez aynı noktaya gönderiyoruz. Bu parti için yaklaşık 5 bin tekne hazırlıyoruz. Yaklaşık 20 modelle birlikte yaklaşık 5 bin tekne modelini kısa süre içerisinde Montenegro'ya dolayısıyla önemli bir turizm kenti olan Kotor'a ulaştıracağız. Hazırlıklarımız son aşamasında" dedi.

ARTIK İHRACAT YAPIYORUZ VE AVRUPA PAZARINDAYIZ 
'Ahşap gemi modelciliğinde Sinop'un dünyaya açılan markası' sloganını kullandıklarını belirten Doğan Ülgen; "80 yıllık bir hikayesi olan kotracılıkla Sinop Cezaevinde başlayan bu uğraş, artık Avrupa pazarında, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen mağazalarında ve mağazalar zincirinde yer alması bizleri son derece mutlu ediyor. Umarız daha büyük pazarında, daha yoğun taleplerle karşılaşır, üretim sorunumuzu da aşarsak daha iyi bir noktaya gelmiş oluruz" diye konuştu. 

Şu anda gerçekleştirdikleri çalışmanın öncekilerden farklı olduğunu kaydeden Doğan Ülgen sözlerini şöyle tamamladı; "Yaklaşık 80 yıllık geçmişi olan kotracılık ve gemi modelciliğinde artık ihracat yapıyoruz. Daha önce de Dünyanın, Avrupa'nın birçok ülkesine ürün gönderdik. Ama artık ürünümüz Avrupa'da bir mağaza zincirinde satılıyor. Bu önemli bir şey. Bunu ilk biz yapıyoruz. Yıllardır Amerika’ya kadar tekne gönderdik. Miami'ye, Düsseldorf'a gittik ve stant açtık, ürünlerimizi sergiledik. O ayrı bir şey. Ürünümüzün direkt olarak hediyelik eşya pazarında yer alması farlı ve gerçekten öneli. Bunun ardından Makedonya'nın önemli turizm merkezlerinden olan Ohrid'e de ürünlerimizi göndereceğiz"