Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Güney İsviçre Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Bostancı, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçısı Seyhan Sürmeli, tüm ilçe ocak başkanları, Türkiye Kamu Sendikası temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticileri ve akademik camiadan birçok isim katıldı.  
Berat kandili olması sebebiyle Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle'nin açılış konuşması ile devam etti. 

MİLLİYETÇİ TÜRKİYE'YE YELKEN AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Konuşmasında Ülkü Ocakları olarak Milliyetçi Türkiye'ye yelken açmak için durmaksızın çalıştıklarını belirten Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, bu ideal doğrultusunda hiçbir çıkar gözetmeden mücadele eden tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti. Karagülle; "Asırlardır yanan Türk-İslam meşalesinin büyük ateşi olan Ülkü Ocakları ve bu mukaddes kurumun mensupları olarak Milliyetçi Türkiye'ye yelken açıp, yılmadan, yıkılmadan, geleceğin müebbet ülkesi Turan için karşılık beklemeden, çıkar gütmeden çalışıyoruz.

Yıllara meydan okuyan yüce hürriyet davamızın diğer ayakları olan parti, sendika, milliyetçi vakıflar, dernekler ve çeşitli platformlar arasında Ülkü Ocakları, merkezi bir konumda yer almaktadır. Ülkü Ocakları, tüm vatan sathını sarmış büyük bir memleket davasıdır. Davamız: Türk-İslam'dır. Bu mukaddes davanın özünde yer alan yegane merkezi müessese ise Ülkü Ocakları'dır. Ocaklarımızın, değerinin bilincine varabilmiş ve bu bilinçle hareket eden tüm başkanlarıma, temsilcilerime ve ülküdaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Milliyetçi yarınlara yelken açmışken; Türk-İslam meşalesinin bitmez tükenmez yakıtı olan Ülkü Ocakları'nın yıkılmaz bir kale olduğunu belirten, Ülkü Ocakları'nın çalışma alanını tane tane anlatarak bu alanın kullanım hakkının biz ocak başkanlarında olduğunu vurgulayan ve Ülkü Ocakları'nın sevk ve idaresinde tek yetkili merciinin gene İl-İlçe ocak başkanları olduğunu anlatarak her anlamda yanımızda olduğunu gösteren Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları bizler için ziyareti kadar önemli ve anlamlıdır" dedi.

Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle’nin konuşmasının ardından program Üniversite ve Bayan Birimi'nden teşkilat mensuplarının okuduğu vatan şiirleri ile devam etti. Programda daha sonra sahne alan Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçısı Seyhan Sürmeli, salonda bulunanlara eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. 
Editör: Vitrin Haber