Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Sinop Şubesi 4. olağan genel kurulu derek binasında yapıldı. 47 üyeden 28'inin katıldığı genel kurul, açılış ve yoklama ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Yönetim kurulu adına Dernek Başkanı Ali Özmen'in açılış konuşması ardından, gündem gereği divan başkanlığı seçimi yapıldı. Ali Özmen'in başkanlığında oluşan divan heyetinde Mustafa Aydın ve Kenan Koşar yer aldı. Yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider raporlarının okunması ardından, tahmini bütçe görüşülüp genel kurula sunularak oy birliği ile kabul edildi. 

TSD YENİ YÖNETİMİ
Daha sonra gündem gereği seçimlere geçildi. Mevcut başkan Ali Özmen'in aday olmadığı seçimlere tek liste giren Murat Karagülmez, üyelerin desteğini alarak Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi başkanlığına seçildi. Murat Karagülmez başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şöyle; Asil Üyeler: S. Zafer Yalçın, İsmail Yıldırım, Yüksel Gör, Recep Uğur. Yedek Üyeler: Nevzat Ayar, Mustafa Yıldırım, Ali Özmen, Çağla Demir ve Cevriye Cürük. Denetim Kurulu: Şaban Uğur, İbrahim Süren ve İsmail Türkeri. Disiplin Kurulu: Abdullah Kazancı, Doğan Duman, Turgay Dizdaroğlu, Gül Uğur ve Halit Savaş.

Seçimler ardından Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe, Ali Özmen, Murat Karagülmez ve Mustafa Aydın'da birer konuşma yaparak, yapılan seçimlerin hayırlı olmasını diledi. 

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ
Görevi yeni başkan Murat Karagülmez'e dereden Ali Özmen, yeni yönetime başarılar diledi. 2006 yılından bu yana, dernek kurulduğundan itibaren derneğin içerisinde olduğunu hatırlatan Ali Özmen; "2013 yılından 2017 yılı Nisan ayına kadar elimden geldiği kadar önemli çalışmalar yapmaya çalıştık. Bundan sonraki çalışmalarda yeni başkanımız Murat Karagülmez ağabeyim derneğimizi, sizleri, bizleri ve hepimizi daha iyi yerlere ve daha iyi mevkilere getirerek derneğimizi daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Kendisine ve yeni yönetimine başarılar diliyorum" dedi. 

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Görevi devralan yeni Başkan Murat Karagülmez ise yaptığı konuşmada, hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Karagülmez; "Sinop'ta ki engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmaya yönelik, tüm arkadaşlarımızın ve kemuoyunun desteği ile çalışmalar yürüteceğiz. Kurucu başkanımız Tığcan beyin, bize bıraktığı emaneti, daha da ileriye taşıyacağız. Bu zamana kadar derneğimizde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlardan ve tüm üyelerimizden devraldığımız güçle, hizmetlerimize devam edeceğiz" 
Editör: Vitrin Haber