THK Sinop Şubesi Başkanı Nazmi Pak, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, kurum olarak kurban bayramı hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.

atandaşları kurban derisini bağışlarken dikkatli olmaları konusunda uyaran Nazmi Pak, "Burada önemli olan nokta; vatandaşlarımızın mutlaka verdikleri kurban derilerinin Türkiye'nin aleyhine olabilecek grupların eline geçmesini önlemeleri. Bölücü örgütte, paralel devlet yapılanması da ülkenin birliğine, bütünlüğüne karşı olan gruplar da derileri toplayıp bundan elde ettikleri paralarlar Türkiye'nin aleyhine faaliyet göstermekte.

Kesilen kurbanların et kısmının dağıtılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Türkiye'de çok değişik organizasyonlar var. Gelecek sene biz o organizasyonları da yapmak üzere biz milletimize yeni bir çehre ile çıkacağız. Çok uzun yıllardır yaptığımız. 2013 yılına kadar bu faaliyetlerin özellikle deri toplama faaliyetlerinden kanunla yetkili kurum Türk Hava Kurumuydu ama 2013 yılından sonra bu yetkiyi herkes kullandı. Bütün dernekler deri toplama faaliyetini yürütmekteler" dedi.

Sinopluların kurban derilerini bağışlarını beklediklerini dile getiren Nazmi Pak; "Dolayısıyla bunların toplanıp uygun bir şekilde işlenip, uygun şekilde gerekli yerlere ulaştırılması için bizler, pazartesi gününden itibaren hazırız ve bu işi canla yapacağız. Vatandaşlarımızın bağışlarını bekliyoruz" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber