İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl kurban organizasyonunu 5 kıta da 106 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. Sinop'tan da Arakan'a kurban hisseleri gitti. 
Konuyla ilgili bilgi veren İHH Sinop Şubesi Başkanı Cemalettin Koca, kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekiplerinin, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmadığını, aynı zamanda onların acılarına da ortak olduğunu söyledi.
 
Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapan İHH ekiplerinin, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştirdiğini kaydeden Cemalettin Koca, İHH'nın, uzak Asya ülkesi olan ve büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde ve katliamdan kaçarak Bangladeş’e göçen Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında kurban kesimleri yaparak mazlumlara kurban eti dağıttığını dile getirdi. 

Cemalettin Koca; "İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da toplamda 4 bin 550 adet hisse kurban kesti. İHH, Bangladeş’te ise bin 925 adet hisse kurbanı keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bizde Sinop İHH olarak 60 hisse kurbanı Arakan’a gönderdik. Tüm bağışçılarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. 

İHH'nın Arakan'da gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında genel bilgi veren İHH Sinop Şubesi Başkanı Cemalettin Koca; "İHH ekipleri, Arakan’da ordu mensuplarının ve radikal Budist çetelerin katliamları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara hem Kurban yardımlarını ulaştırıyor hem de acil yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan gıda, giysi, branda, mutfak eşyası ve yaşam malzemelerinden oluşan ihtiyaç maddelerini onlara ulaştırmaya devam ediyor. Hem Myanmar hem de Bangladeş kamplarında ve sınır bölgelerinde olan İHH ekipleri, zor durumda kalan kardeşlerini yalnız bırakmıyor ve hayata tutunmalarını sağlamak için bütün gücüyle bölgede zor şartlarda çalışmaya devam ediyor" diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber