Komşu il Samsun'da Türk Telekom’un abone kutusuna yuva yapan ve 6 yavrusu olan bir çift kuş sayesinde yüzlerce kuş için yuva yapıldı. Bu yuvalardan Sinop'a gönderilen 20 adedi ise minik misafirlerini ağırlamak üzere Gerze, Boyabat ve Saraydüzü'nde muhtelif noktalarına yerleştirildi. 

Türk Telekom’un teknik elemanları, Samsun'un Atakum ilçesinde yaptıkları çalışmada, direğe asılı abone kutusunu açtıklarında içinde iki “mavi baştankara” ve 6 yumurtasıyla karşılaştı. Kuşları takibe alan ve besleyen çalışanlar, bir süre sonra yumurtadan 6 yavrunun çıktığını ve büyüdüğünü gözlemledi.

Çalışanların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kuşların yuva sahibi olması için de proje başlatıldı. Bu kuşlar ve yavruları sayesinde, çok sayıda kuş için Samsun Kapalı Cezaevinde kalan mahkumlarca 100 yuva yapıldı. Mahkumların tahtadan yaptığı renkli kuş yuvalarından 20'si Sinop Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Türk Telekom yetkilileri de yuvaları Sinop il merkezi ve ilçelerde belirledikleri noktalarda Türk Telekom’un direklerine astı.
Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre, kuş yuvalarının Gerze, Boyabat ve Saraydüzü'nde muhtelif noktalara yerleştirildiğini söyledi. Samsun Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Baki Günay ve Türk Telekom teknik elemanlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Mustafa Töre, Türk Telekom'un her zaman çevreci bir politika izlediklerini söyledi.

Türk Telekom Bölge Müdürü Baki Günay ise: “Kuşların daha önce de abone kutularına yuva yaptıklarını tespit etmiştik. Kuş evlerinin bir ihtiyaç olduğunu gördük. Çünkü çevrede yaşayan canlıları da düşünmemiz lazım. Kuşlara abone direklerine renkli renkli evler yaptık. Yuvaları kenttin çeşitli yerlerine yerleştirdik. Kuş evlerini Samsun Kapalı Cezaevinde kalan mahkumlara yaptırdık. Onların da cezaevinde harçlıklarını kazanmasını sağladık. Aynı zamanda mahkum kardeşlerimizin çevreye bir katkısının olmasını istedik. Aslında kuşlara Telekom evleri yapmış olduk. ‘Telgrafın tellerine kuşlar mı konar?’ diye bir şarkı var. Gerçekten kuşlar konmaya devam ediyor. Biz de kuşlara bakmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: Vitrin Haber