Belediye ve trafik ekiplerinin uyarılarına rağmen, bazı sürücüler araçlarını gelişigüzel çekince, bırakın ambulans, ya da itfaiyeyi, yayalara bile geçecek yer kalmıyor. Vatandaşlar, duyarsız sürücülere, sürücüler ise park sorununa tepkili. 

Camii Kebir Mahallesi Boyacı Sokak'ta bir okurumuz, gazetemiz aracılığı ile yetkililerden yardım istedi. Konuyla ilgili gazetemizi arayan vatandaş: "O köşede hiç araba istemiyoruz. Alana çekilen araçlar itfaiye ve ambulansın geçmesine mani oluyor. Ne olur bunu yayınlayın" dedi.

Gelişigüzel araçların çekildiği sokağa ambulans ya da itfaiyenin girebilmesi mümkün görünmüyor. Yine bir başka okurumuzun gönderdiği fotoğrafta, park edilen araçlar nedeniyle yayaların kaldırıma geçemediği görülüyor. 

UYMAYANA CEZA VAR!
Geçtiğimiz günlerde bu konuda açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de "Yaz sezonu nedeniyle çöpler konteynırlara gelişi güzel saatlerde atılarak kötü koku yayılmasına neden oluyor. Ayrıca bazı duyarsız sürücülerin kentin en işlek caddelerinde ve kaldırımlarında bilinçsiz şekilde bilerek veya bilmeyerek park yaparak şehir içi trafiğini aksattığını görüyoruz. Dolayısıyla park yapılamayacak yerlere araçlarını çekip saatlerce bekletenler var. Yaz sezonunda Sinop'ta trafik adeta kilitleniyor. Bu konular üzerinde vatandaşlarımızdan sağduyu bekliyorum. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza hem çöp konusunda hem de trafik konusunda kabahatler kanununca cezai işlem uygulanacaktır." diye konuşmuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber