Sinop Üniversitesi (SÜ) Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu tarafından “Benim Adım Kudüs” konulu konferansı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Memur-Sen Sinop Şube Başkanı Hasan Tüyüboz, Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, daire başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Destanı ve Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta, Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin tarafından Kudüs’ün İslam dinindeki yeri ve önemi anlatıldı.

Kudüs’ün Türk ve İslam tarihinde ki yeri ve önemine değinen Ömer İdris Akdin, Kudüs'ün Peygamber efendimizin mübarek dilinden dökülen üç kutsal Mescid’den birisi olduğunu söyledi. Akdin; "Belki de birçok Peygamberin yaşamasından dolayı Peygamberlerin evi de diyebiliriz. Bu anlamda tevhidin ve Resullerin meclisidir Kudüs. Bizim medeniyet tarihimizin ilk kentlerinden birisi tam 3 bin yıllık bir şehir. Kudüs’te birçok oyun oynanıyor. Çocuklarımıza mutlaka Kudüs’ü anlatmamız ve sürekli zihnimizde tutmamız gerekiyor. Mekke ve Medine bu dünyanın aklı ise Kudüs kalbidir" dedi.

Konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin’e hediye takdim edildi.


 
Editör: Vitrin Haber