Sinop'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk program Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Buradaki törene Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Alpaslan Özdağlı, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, MHP İl Başkanı Ali Çakır, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri,  Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen ile gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk anıtına Sinop Valiliği ve Belediye Başkanlığı ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenklerinin sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in mesajları okundu. 

Törende bir konuşma yapan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, gaziliğini bir onur olduğunu söyledi. Özgen; “Gazilerin böyle anlamlı bir günle hatırlanması çok önemli. Ancak gençlere de her zaman vatanın öneminin anlatılması gerekiyor. Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, genci, yaşlısıyla bir bütün olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Vatanları için gözlerini kırpmayan gazilerimizi yılın her anında hatırlamanın en asli görevlerimiz arasında yer aldığına inanıyorum. Bu vesileyle tüm gazilerimize bir kez daha şükran ve minnetlerimi sunarken, uzun ömürler diliyorum" dedi. 

Daha sonra bir öğrenci ve askerin şiir okumasının ardından Vali İpek ve protokol üyeleri Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti, program öğretmen evinde verilen öğle yemeği ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber