Sinop Üniversitesi bünyesinde açılan Ahmet Muhip Dıranas uygulama otelinde başlatılan bisiklet gezileri ile vatandaşlar Akliman ve Hamsilos koylarını gezme fırsatı yakalıyor. Başlatılan bisikletli doğa gezisini ilk deneyenler Sinop protokolü oldu. 
Modern turizm anlayışı ile birlikte “Ekoloji”, “Yeşil” ve “”Sürdürülebilirlik” gibi kavramların turizm açısından öneminin gittikçe arttığı günümüzde; Sinop Turizmi açısından öncü olmanın sorumluluğuyla, Türkiye’nin edebiyat temalı ilk uygulama oteli, Akliman ve Hamsilos’u bisikletle gezme imkanı sunuyor. 

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli, bünyesine kattığı bisikletlerle Sinop’un eşsiz doğa güzelliğine sahip ve “Doğa Turizmi” açısından özgün ve zengin imkanları bünyesinde bulunduran Akliman ve Hamsilos Koyu’nu görme fırsatı veriyor. 

Bu özgün faaliyeti ilk deneyimleyenler ise Sinop protokolü oldu. Hafta sonu Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın daveti üzerine, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde bir araya geldiler ve bisiklete binerek Akliman ve Hamsilos koyunu gezdiler. 
Gezinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop’un coğrafi açıdan bisiklete binmeye uygun bir yer olduğunu, bisiklete binme alışkanlığının geliştirilmesinin sağlık, çevre ve enerji tasarrufu gibi açılardan önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek; tüm Sinoplular’ı ve Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelini ziyaret edenleri bu eşsiz doğa gezisi deneyimini yaşamaya davet etti.


Editör: Vitrin Haber