Büyük bir katılımla gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Nail Olpak başkanlık ederken, Sinop MÜSİAD'ın ev sahipliği yaptığı programa; Genel Başkan Yardımcıları Alipınar Topdaş, Eyüp Uğur, Abdurrahman Kaan, Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Turgut Al, genel merkez yöneticileri, illerin şube başkanları katıldı.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapılan Başkanlık toplantısı öncesi Genel Başkan Nail Olpak, Sinop Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. Ardından mahkumlarla sivil işçilerin birlikte çalışması yönüyle dünyada bir ilk olan, özel sektör ve devlet iş birliğiyle Sinop Yarı Açık Cezaevi bünyesinde oluşturulan tekstil fabrikasını gezen Olpak, burada projenin mimarı MÜSİD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, üretici firma ve cezaevi yönetiminden çeşitli bilgiler aldı. Olpak burada düzenlenen törende de konuşma yaptı. MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, hayata geçirdiği örnek proje ardından projeyle ilgili yaptığı yüksek lisans tezini de Genel Başkan Olpak'a hediye etti. Nail Olpak, Başkan Gökmen'e faaliyet ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Öğleden sonra Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'na katılan Nail Olpak, toplantının basına açık bölümünde önemli açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi ardından başlayan süreçten ülkenin daha güçlü olarak çıkacağını belirten Genel Başkan Olpak; "Yaşanan süreci elbette detaylarıyla bir kez daha konuşmayacağız. Ama biz MASİAD olarak Cumartesi günü öğleyin sektör kurulu başkanlarımız, eski genel başkanlarımız ve eski genel başkan yardımcılarımızın katılı ile gerçekleştirdiğimiz ilk olağanüstü yönetim kurulu toplantısı ardından basına yaptığımız açıklamada, bu girişim sonucunda ülkemizin ekonomisinin orta vadede bu işten güçlenerek çıkacağını iddia ederek ve söyleyerek bu sürece sahip çıkmıştık. Halen daha bu iddiamızı da sürdürüyoruz" dedi. 

HABER24 KANALINDA CANLI YAYINLANDI
Oldukça yoğun bir çalışma gündemiyle başlayan 'Başkanlar Toplantısı' akşam saatlerinde sona erdi. Olpak ve 81 ilin MÜSİAD başkanları ile genel başkan yardımcılara gece 22:00'de Hükumet Konağı Meydanı'nda gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti”ne de çıkartma yaptı. Nail Olpak ve Ahmet Hilmi Gökmen'in konuşmaları Haber24 Kanalından canlı olarak verildi. 
Programın ikinci gününde Sinop'un tarihi ve turistlik mekanlarını da gezme imkanı bulan MÜSİAD ekibi, Sinop'a hayranlıklarını gizleyemedi. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde konakladıkları süre boyunca ekibe mantı ve balık başta olmak üzere Sinop'a özgü yiyecekler ikram edildi. 
 
Editör: Vitrin Haber