Sinoplu eğitimci ve yazar Erkan Turan ile Eğitimci Yazar Yılmaz Yavuz ve Asuman Toraman öncülüğünde Sinop Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Sinop Kitap Günleri sona erdi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 89 yıl önce Harf İnkılabını başlatmak için 15 Eylül 1928'de Sinop’ta ziyaretini esas alarak başlatılan Kitapla Buluşma ve Tanışma Günleri çerçevesinde düzenlenen ve bir hafta boyunca devam eden kitap fuarına 82 yayın evi ile birlikte 22'si Sinoplu 63 yazar katıldı. 22 Eylül Cuma günü sona eren 3. Sinop Kitap Günleri ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve kitap fuarı organizasyonu organizatörü Erkan Turan, kitap fuarına katkıda bulunan, sponsorluk yapan işletme sahipleri ve temsilcileri ile bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen programda konuşan kitap fuarı organizasyonu organizatörü Erkan Turan, fuara katkı bulunan herkese teşekkür etti. 

Turan; “Geleceği çok parlak olacak, Eğitim- Kültür- Turizm ve Üniversite Kenti olmayı hedefleyen Mutlu Kentimiz Sinop'un Kitaplarla daha da mutlu olacağını düşündük ve bir haftalık Kitap Fuarı düzenledik. Bu vesileyle, bizden olağan üstü destek ve katkılarını esirgemeyen Sinoplu Sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Programda daha sonra söz alan Belediye Başkanı Baki Ergül’de fuara katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Ergül; “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sinop kitap günlerine destek olan herkese, tüm Sinoplulara kentim adına teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildi. Biz de tabi belediye olarak her zaman arkasında durmaya çalıştık. Eksikleri yok mudur? Muhakkak vardır. Ancak dışarıdan gelenlerin hepsinin beğenisini kazandı. İşte böyle güzel bir organizasyona hep birlikte imza attık” dedi. 

SİNOP BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ BİLEN BİR ŞEHİR

Sinop’ta gerek sanatsal, gerekse kültürel birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un sosyal duyarlılık anlamında birbiri ile hareket etmeyi bilen bir şehir olduğunu ve bununla da gurur duyduklarını ifade etti. Ergül; “Sinop’ta son yıllarda bazı sosyal gruplar bir belediye gibi büyük organizasyonlara imza atıyorlar. Örneğin bu kitap fuarında sayın hocamızın büyük emeği var mesela. Tabi sadece bu organizasyon değil, bakın Sinop’umuzda bir mutluluk festivali yapıldı. Biz yine belediye olarak arkadaşlarımıza her konuda destek olduk ve o arkadaşlar cansiperane çalışarak o işi yaptılar. Daha sonra Sinop Bienali’nin 6.’sını yaptık. Bunu da yine bir grup arkadaşımız belediyenin desteği ile gerçekleştirdi. Bunları söylememin nedeni şu; artık Sinop’ta öyle arkadaşlarımız var ki, birilerinin de desteğine fazla ihtiyaç hissetmeden bazı organizasyonları gerçekleştirebiliyor. Bu da şundan kaynaklanıyor; Sinop artık imece yapmayı, birlikte çalışmayı öğrendi diye düşünüyorum. Sokağımızdan bir gül koptuğunda herkes buna tepki gösterebiliyor. Bu da Sinop’un bir bütün olduğunu gösteriyor. Bu çok sevindirici bir şey. Tek başınıza olduğunuz zaman başarılı olmanız imkansız. Ben bu anlamda tüm Sinoplu hemşehrilerimize bu birlik ve beraberliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül,  3. Sinop Kitap Günlerinde gösterdiği emeklerinden dolayı kitap fuarı organizasyonu organizatörü Eğitimci-Yazar Erkan Turan’a kotra hediye etti. Kitap fuarı organizasyonu organizatörü Erkan Turan da fuara katkıda bulunan, sponsorluk yapan işletme sahipleri ve temsilcilerine teşekkür belgesi verdi. 
Editör: Vitrin Haber