Sinoplu İş Adamları Derneği aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Cemile Sultan Korusu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İl dışında olan yönetim kurulu dışında tüm yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ele alınırken önümüzdeki dönem projeler de masaya yatırıldı. 

Toplantıda yönetim kurulu üyeleri yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini ifade ederken 16-19 Kasım 2017 tarihinde yapılacak Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu’nun önemine değinerek bu projeye yönetim kurulu olarak tam destek vereceklerini ifade ettiler. 

Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu Çalıştay Başkanı SİAD Başkanı Yardımcısı Mali Müşavir Murat Yurdagül’de forum ile ilgili yönetim kurulu bilgilendirerek yapılan çalışmalarda gelinen noktayı yönetim ile paylaştı.
Toplantıda konuşan SİAD Başkanı Rafet Orhan bu projenin önemine değinerek Sinop kamuoyunun desteğini arkalarına aldıklarını ve tüm kesimlerin bu işe büyük destek verdiğini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde yapılan Sinop ziyaretine değinen Başkan Orhan, Sinop Valisi Hasan İpek’e teşekkür ederek bu proje ile ilgili SİAD’ın devleti yanında hissettiğini kaydetti. Sinop değişik kesimlerden insanların kendisine ulaşarak bu forumu yaptıkları için teşekkür ettiğini kaydeden Başkan Orhan, “ Resmi kurumlarımızla, özel sektörümüzle, sanayicilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle bir bütün olduk. Bu proje artık SİAD’ın değil Sinop’un projesi olmuştur. Destek veren herkese SİAD ailesi adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu forum sayesinde Sinoplu İş Adamlarının birbiriyle kaynaşacağını, güzel iş sonuçlarına vesile olacaklarını kaydeden  Orhan, “Sinoplu İş Adamları bu ülkenin her alanında kendini kanıtlamış, her platformda her sektörde kendini Türkiye’ye Dünya’ya ispat etmiş çok kıymetli hemşehrilerimiz var. Çok büyük firmalarımız var. Onların bizim gururumuz onlar Sinop’un gururu. Çoğumuz gündelik hayatta kullandığımız bir çok üründe Sinoplu’nun imzası olduğunun farkında bile değiliz. Bu forum sayesinde bu değerlerimizin de önemine varacağız. Bu kıymetli insanları kucaklayıp bağrımıza basacağız. Uluslararası anlamda önemi olan bu fuarda firmalarımız adeta görücüye çıkacak ve ticaretlerine katma değer katacağız. Çok önemli firmalar şimdiden yerini ayırttı. Buradan isim vermek istemiyorum ancak bu forumda herkes Sinop’un Sinoplu’nun gücünü görecek. İstanbul’da, Ankara’da, Sinop’ta, Almanya’da, Fransa’da nerede bir Sinoplu iş adamı varsa hepsini forumumuza davet ediyoruz. Buyursunlar gelsinler  fuarımızda yerlerini alsınlar” dedi.

16-19 Kasım 2017 tarihinde düzenlenecek Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu’nda önemli çalıştayların da yapılacağını kaydeden Orhan sözlerine şöyle devam etti; “Burada KOSGEB gibi KUZKA gibi kurumlarla istişare içinde olarak Sinop’ta ki yatırım imkanlarının katılımcılara ve iş dünyasına aktarmak istiyoruz. Başarılı iş adamlarımızın hayatları ve tecrübelerini düzenlenecek seminerlerle iş dünyasına aktarmak istiyoruz. Bu forum sonunda inşallah iş adamlarımızın Sinop’a yatırım yapmasına oradaki hemşehrilerimize iş ekmek kapısı açılmasına vesile olmak istiyoruz. Forumda düzenlenecek çalıştayların sonuç bildirgesini de kamuoyuyla paylaşacağız. İnşallah bu forumu Sinop’a ve iş adamlarımıza hayırlı olur. Güzel sonuçlar ortaya çıkar”.

Bugün itibarıyla fuar ile ilgili yer satışlarının başladığını belirten Orhan bu konuda çok büyük talep olduğunu ve şimdiden fuarın büyük bölümünün satıldığını kaydederek ilgi gösteren herkese teşekkür etti. “Biz bile böyle bir talep beklemiyorduk. Sinop böyle bir şeyi bekliyormuş. İş adamları kendilerini doğru ifade edebilecekleri kendilerini anlatabilecekleri böyle bir platform bekliyormuş. Bu ilgi ve alaka bizi çok memnun etti. Sinoplu İş Adamlarına müteşekkiriz” dedi. 

SİAD olarak hep ilklerini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen  Orhan; “Ben çok şanslı bir başkanım. SİAD birbirine kenetlenmiş iş adamlarının birlik beraberlik ve dayanışma halinde olduğu büyük güzel bir aile. Samimiyet var burada. Samimiyetin olduğu her yerde başarı olur. Bu güzel hizmetlerimizi sağlayan Sinoplu İş adamlarına ve yönetim kuruluma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

16-19 Kasım 2017 İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak olan Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu’na Sinop, İstanbul, Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin farklı illerinden olduğu gibi yurt dışından özellikle Almanya’dan  işadamlarının yoğun  katılım göstermesi bekleniyor.


 
Editör: Vitrin Haber