Sinop İl Özel İdaresi tarafından çıkarılan ve süreli yayın olarak kurumun çalışmalarını anlatan Sinop İl Özel İdaresi Dergisi'nin 90 sayfadan oluşan ilk sayısı okuyucu ile buluştu. Sinop İl Özel İdaresi, 2017 yılındaki ilk 4 ayında yapılan çalışmaları dergi ile aktardı. Derginin 4 ayda bir şeklinde yayın yapacağı bu süre boyunca yapılan faaliyetlerin dergide aktarılacağı belirtildi.

İmtiyaz sahipliğini İl Özel İdaresi Adına Genel Sekreteri Vekili Mehmet Demircan’ın yaptığı derginin Yazı İşleri Müdürlüğünü Ahmet Sever, Genel Yayın Yönetmenliğini ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Turaç üstleniyor.
Kurumun önemli çalışmalarının anlatıldığı ilk sayıda; KÖYDES 2017 Programı, İlin Kültürel özellikleri gibi şehrin gündeminde olan önemli projeler ile 2017 yılı Yatırım Programı çalışmaları ve birim müdürlükleri tarafından yürütülen diğer faaliyetlere yer verildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Demircan, dergideki sunuş yazısında Sinop İl Özel İdaresi olarak ilimizin köylerinde altyapı hizmetleri kapsamında yol, su, kanalizasyon gibi çalışmalarına ve yatırımlarına tüm azimleriyle devam ettiklerini, kaliteli ve verimli hizmet sunmak için gayret gösterdiklerini, halkın ihtiyaçlarının görülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Genel Sekreter Vekili bu derginin çıkmasında desteklerini esirgemeyen başta İl Valimiz Hasan İpek’e ve İl Genel Meclis Başkanı ve üyelerine şükranlarını sunarken, yayımlanmasında emeği geçen tüm personellere de teşekkürlerini ilettiğini bildirdi.
Editör: Vitrin Haber