Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltında bulunan 112 kişiden aralarında merkez valileri, kaymakamlar, akademisyen ve işadamlarının bulunduğu 20 kişiden 6’sı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 14 kişi ise tutuklandı. Tutuklular arasında bulunan Aydınlı eski valilerden Ahmet Cengiz ise adli kontrol yolu ile serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) silahlı terör örgütünü kurma, yönetme ve üye olma, 6514 sayılı terörizmin finansmanın hakkındaki kanuna muhalefet, terör örgütü faaliyetleri kapsamında kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, terör örgütü adına usulsüz yardım toplama" suçlarına ilişkin açılan soruşturma kapsamında aralarında ilde görev yapan eski valiler, emniyet müdürleri, kaymakamlar, vali yardımcıları, iş adamları ve memurların da bulunduğu 114 kişi 10 günden beri Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmıştı.

10 GÜNDÜR GÖZALTINDAYDI
Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 27 ilde operasyon düzenlendi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü kurma, yönetme ve üye olma, 6514 sayılı terörizmin finansmanın hakkındaki kanuna muhalefet, terör örgütü faaliyetleri kapsamında kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, terör örgütü adına usulsüz yardım toplama" suçlarından açılan soruşturma kapsamında aralarında ilde görev yapan eski valiler, emniyet müdürleri, kaymakamlar, vali yardımcıları, iş adamları ve memurların da bulunduğu 114 kişi 10 günden beri Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmıştı.

SİNOP ESKİ VALİSİ CENGİZ SERBEST
20’şer gruplar halinde adliyeye çıkarılanlar arasında yer alan Mardin eski valisi Turhan Ayvaz ve Sinop eski valisi Ahmet Cengiz, çeşitli dönemlerde vali yardımcılığı görevini yürüten Selim Palamut, Şenol Koca ve Hüseyin Avcı ile Emniyet Müdürü Veysel Kunt adli kontrol yolu ile serbest bırakılırken İl Emniyet Müdürleri Derviş Kara ve Mustafa Aygün, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Oflaz, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aydın, örgütün il abileri ve işadamlarının da bulunduğu 14 kişi ise tutuklandı.
 
Editör: Vitrin Haber