Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere özel konser programı düzenlendi. 

Ulusal Televizyon kanallarında programlar yapan, birçok albümü bulunan Sanatçı Bayram Kaya Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlü tutuklulara müzik şöleni sundu.

Programa Cezaevi Savcısı Murat Alagöz, Cumhuriyet Savcısı Adnan Ok, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum Personeli ve tutuklu hükümlüler katıldı. 

Kurum çok amaçlı salonda düzenlenen programda sahneye çıkan Bayram Kaya sunmuş olduğu arabesk-fantezi türü eserlerle salonu dolduran herkesin beğenisi kazandı ve dakikalarca alkışlandı. Zaman zaman hükümlülerden gelen isteklere de ver verilen programda hükümlü tutuklular seslendirilen oyun havaları ve halay müzikleri eşliğinde oynayarak unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Konser programında konuşma yapan Sanatçı Bayram Kaya; böylesi anlamlı bir etkinliğin içinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaya; “Ben de kısa bir süre cezaevinde kaldım, cezaevi şartlarının ne derece zor olduğunu, özgürlüğün ve sevdiklerinden ayrı kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum, bizlere böyle bir imkanı sağlayan başta Kurum Müdürümüz Özer Duman olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca bir sürpriz yaparak istek isteyen hükümlülerin 3 gün sonra televizyondan canlı yayınlanacak programında isimlerini okuyacağının sözünü veren Bayram Kaya hükümlülerden büyük alkış aldı. 

Daha sonra söz alan Kurum Müdürü Özer Duman, sanatçı Bayram Kaya’ya teşekkür etti. Duman; “Değerli Sanatçımız Bayram Kaya’nın yapmış olduğu güzel programla bizleri onurlandırmasından dolayı çok memnun olduk, kendisine ve saz ekibine çok teşekkür ediyorum. Umarım başka bir zamanda Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna ziyarette bulunarak buranın güzelliklerini ve nasıl bir eğitim yuvası haline dönüştüğünü gösterme fırsatını buluruz. Şubat ayı içerisinde Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın da teşrifleriyle özel sektör ve kamu işbirliği ile dünyada başka bir örneği olmayan Türkiye’nin kapalı alan bakımından en büyük açık cezaevi olan Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun açılışı yapılacaktır. Ülke olarak çok iyi yerlere koşuyoruz, Kurumumuz dil, din, ırk ve kültürel bakımından büyük bir zenginliğe sahiptir. Bu zenginlikleri kucaklayarak hükümlüleri tekrardan sosyal hayata kazandırma amacındayız.  Bu vesileyle Sayın Bayram KAYA’ ya, ekibine ve emeği geçen herkese doyumsuz müzik ziyafetini sunmalarından dolayı hükümlü tutuklular adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Program, Kurum Müdürü Özer Duman’ın Sanatçı Bayram Kaya’ya günün anısına hükümlülerin yapmış olduğu tabloyu hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak