Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlik büyük coşku ve mutluluğa sahne oldu. Ek Sanat Tiyatrosu organizasyonunda gerçekleştirilen şölene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Alagöz, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum 2. Müdürleri, Kurum Personelleri ve 200 hükümlü- tutuklu katıldı.

Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen ve Kareografisi EK Sanat Tiyatrosu genel yayın yönetmeni Erhan Kaya tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Merzifon Belediyesi Mehteran Ekibi, Merzifon Tasavvuf Yolu Derneği Semazen Ekibi, Sinop Halk Oyunları Ekibi, Hacivat ve Karagöz, İlknur Kısaer ve Fasıl Ekibinden oluşan gruplar katıldı.

Programda ilk olarak Hacivat ve Karagöz gösterisi sahne alırken aynı anda salonda tebessüm dolu anlar yaşandı. Ardından Merzifon Semazen Ekibini oluşturan çocukların Semazen gösterisi ayakta alkışlandı. Daha sonra Merzifon Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gerçekleştirilen gösteri ile program devam ederken, aynı zamanda Sinoplu olan sanatçılar İlknur Kısaer ve fasıl ekibinin müzik şöleni salonda coşkulu anların yaşanmasına sahne oldu. Hükümlü tutukluların alkışlarına ve hareketli şarkılarda oyunlarla eşlik etmesine sahne olan program yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Program sonunda konuşan Kurum Müdürü Özer Duman, etkinliği düzenlemelerinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Duman; “Bizler Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak sosyal kültürel ve sportif etkinliklere son derece önem vermekteyiz. Bugün bu güzel günde bu programın gerçekleştirilmesindeki desteklerinden dolayı Genel Sanat Yönetmeni Erhan Kaya ve ekibine teşekkürlerimi sunarım. Umarım hükümlü tutuklularımız cezalarını biran önce tamamlar ve bundan sonraki bayramları aileleri ile, dostları ile birlikte dışarıda kutlarlar. Bu vesile ile tüm hükümlü ve tutukluların ve tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarım” dedi.

Program Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Alagöz tarafından Ek Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhan Kaya’ya hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi 

Editör: Vitrin Haber