Sinop Ceza infaz Kurumu, Ankara'da düzenlenen “11. Ürün ve El Sanatları Fuarı”na katıldı.  

Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “11. Ürün ve El Sanatları Fuarı” bu yıl kapılarını Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) açtı. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen fuarda Sinop stantı büyük ilgi gördü. 

Açılışa; Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Erbil, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Sayın Metin Yandırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Sayın Mustafa Erol ve Basri Bağcı, MÜSİAD Sinop Şube başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Yargıtay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay Genel Sekreterleri, Yargıtay Üyeleri ile  MÜSİAD Sinop yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Konuşmasına Profesör Doktor Faruk Erem‘in “Suçluyu kazı altından insan çıkar” sözüyle başlayan Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması ve toplum içerisine faydalı birey olarak dönmelerinin önemine dikkat çekerek, ceza infaz sistemlerinin temel amacının cezalandırmaktan ziyade topluma kazandırma, ıslah etme olduğunu söyledi. Bakan Bozdağ, hükümlüleri ceza infaz kurumundan salıverildikten sonra topluma kazandıracak bir infaz sisteminin oluşturulmasının önemli bulunduğunu belirterek, bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışma nedeniyle Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile ceza infaz kurumlarında çalışan personeli kutladı ve personelin bu felsefe içerisinde hizmetlerini yürüttüğünü ifade etti. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'da açılış konuşmasında; çağdaş devlet anlayışının, suç konusunda bireyin bir yandan suç işlemesini önlemeye yönelik tedbirler alması, diğer yandan suça bir şekilde sürüklenmiş bireylerin rehabilitasyonu için çalışmalar yapması ve bu doğrultuda programlar geliştirmesi gerektirdiğini, ülkemizin de bu alanda uluslararası uygulamalara örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu kapsamda öncelikle suça sürüklenmiş kişilerin rehabilitasyonu ve sosyal hayata hazırlanmaları amacıyla hükümlü ve tutuklulara okuma yazma kurslarından lisans ve lisansüstü eğitime kadar her kademe eğitim imkânın sağlandığını kaydetti. İstihdam alanları dikkate alınarak mesleki eğitim kurslarının açıldığını dile getiren Yıldırım, madde bağımlılığından kurtulma, öfke kontrolü gibi birçok psiko-sosyal program uygulandığını vurgulayarak, 2013 yılında gerek ÖSYM gerek MEB tarafından yürütülen sınavlara 25 bin 149 hükümlü ve tutuklu katıldığını, yine okuma yazma eğitiminden doktora programına kadar yaklaşık 36 bin hükümlü ve tutuklunun değişik eğitim faaliyetlerinde yer aldığını belirtti. 

Sinop fuara damgasını vurdu
Fuarda, hükümlülerin hayallerini, düşüncelerini, hasret ve özlemlerini nakış nakış işlediği ürünler sergilendi.  Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler tarafından üretilen ürünler ile Sinop MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirilen kamu&özel sektör işbirliği çerçevesinde faaliyete başlayan gömlek fabrikasında üretilen gömlekler büyük beğeni ve ilgi gördü. 

Sinop standını ziyaret eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Ceza ve Tevfik İşleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Personel Daire Başkanı Turan Kuloğlu, HSYK ve Yargıtay Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, Sinop standını beğeni ve ilgi ile ziyaret ettiler.

Sinop E Tipi kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman; gelen üst düzey misafir heyet ve ziyaretçiler ile yakından ilgilenerek ürünler hakkında bilgi sundu. Bakanlık yetkilileri, kurumları açısından tekstil dendiğinde akla ilk Sinop Ceza İnfaz Kurumu geldiğini kapasite ve kalitenin günden güne arttığını ve MÜSİAD öncülüğünde hazırlanan gömlek fabrikasının da bu çalışmaların en güzel örneği ve  ispatı olduğunu ifade etti. Ziyarette MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Gökmen, Müsteşar Kenan İpek ve yetkililere; büyüklüğü ve tam kapasite olması itibarı ile Türkiye'de ilk defa uygulanan ve MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirilen gömlek fabrikası yatırım projesi hakkında bilgi verdi. Müsteşar İpek; bu örnek ve ilk olma özelliği taşıyan Kamu-Özel sektör işbirliği projesinin  gerçekleşmesi ve bakanlık ile yapılan ortak çalışmalardaki katkısından dolayı MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'e teşekkür etti.
Editör: Vitrin Haber