Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Feshane'de böyle yoğun bir katılımla düzenlediğimiz Tanıtım Günleri ile Sinop'u hem İstanbul'a, hem Türkiye'ye, hem de dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.  Bu organizasyon ilimiz için büyük önem taşıyor. İlk kez böyle bir birliktelik yaşanıyor. Etkinliklerimiz büyük bir hızla sürüyor" dedi. 

Sinop'un STK ve iş dünyasıyla topyekun tanıtım günlerine hazırlandığını belirten Vali Köşger, bu tür bir birlikteliğin ilk kez yaşandığını söyledi. Vali Köşger; "Sinop'ta yaşayanlardan çok iki katı kadar Sinoplu hemşehrilerimiz İstanbul'da yaşıyor. Orada Sinoplu hemşehrilerimizin kurduğu sivil toplum kuruluşları ve yaptıkları bir takım organizasyonları var. Ancak; topyekun Sinopluların bir araya gelerek gerçekleştirdikleri şu ana kadar hiç bir etkinlik olamamıştı. Feshane bu açıdan, ilimiz açısından önemli bir fırsat. İlk defa Sinoplular olarak topyekun İstanbul'da böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz" dedi. Tanıtım Günleri ile hedeflenenleri sıralayan Vali Köşger; "Bu etkinliklerimiz ile temel hedeflerimiz var.

Birincisi İstanbul'daki Sinoplularla kucaklaşmak, yani hemşehrilerimize sılayı bir kere daha hatırlatmak. Memleketleriyle olan bağlantılarını, kalbi yakınlıklarını bir kez daha kavileştirmek ve sağlamlaştırmak istiyoruz. İkincisi ise; İstanbul 15 milyon nüfusa sahip bir ilimiz. Türkiye nüfusunun 5'te biri o bölgede yaşıyor. Dolayısıyla Sinop için belirlediğimiz stratejik hedefler arasında turizm vardı. Turizmde önemli bir hedef kitle. Bu 15 milyon nüfusun 6-7 milyonu Karadeniz veya Karadeniz'e mücavir alanlardan oralara giden insanlarımız. Dolayısıyla onlarda memleketlerine giderken, tatillerini Sinop'u dikkate alarak planlasınlar.  Sinop'un yollarının iyileştiği, hava yolunun açıldığı, Sinop'un alt yapısının buna hazır olduğunu göstermemiz gerekli. İstanbul halihazırda hem ekonominin, hem de ulusal medyanın başkenti. Bu vasıtayla Sinop'u hem İstanbul'a, hem Türkiye'ye, hem de dünyaya oradan bir kere daha duyurmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Beşiktaş'ta düzenlenen hamsi festivali ile helesa etkinliğinin oldukça renkli ve güzel geçtiğini hatırlatan Sinop Valisi Köşger sözlerini şöyle sürdürdü; "Ayın 10’unda yani Çarşamba günü Beşiktaş meydanında programımız start aldı. Orada büyük katılımlı bir hamsi festivali yapıldı. Özellikle çiğ hamsi yeme yarışması ulusal basının da büyük ilgisini çekti. Ardından o günün akşamında İstiklal Caddesi’nde bizim Sinop’ta her Ramazan büyük bir sevinçle mutlulukla icra ettiğimiz ‘Helesa’ Şöleni' de büyük bir katılımla yapıldı. Dün akşamda Feshane'de etkinliklerimiz başladı. Bu gün saat 14:00'da resmi açılışı yapacağız. Programımız dolu-dolu geçiyor. Tüm vatandaşlarımı Feshane'ye davet ediyoruz." 

Editör: Vitrin Haber